Волинські письменники написали звернення до Зеленського
Волинь

Волинські письменники написали звернення до Зеленського

22 червня 2020, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку 20 червня відбулися звітно-виборні збори Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.

Захід провели з дотриманням санітарних вимог карантину, учасники перебували у масках і дотримувалися соціальної дистанції.

Майже одноголосно письменники Волині переобрали головою організації на наступний термін Ольгу Ляснюк, а також рекомендували прийняти до лав НСПУ поетесу з Ковельщини Юлію Сільчук та літературознавця, перекладача і науковця Віктора Яручика.

Проаналізувавши стан справ у державі, а також останні резонансні події, збори одноголосно ухвалили звернення до громадян, влади та Президента Зеленського.

Подаємо текст звернення без змін.

«Не допустимо російського реваншу в Україні!

Звернення письменників Волині до громадян України та органів державної влади, Президента Володимира Зеленського

Ми, українські письменники, члени обласної організації Національної спілки письменників України, висловлюємо рішучий протест із приводу останніх резонансних подій в Україні – згортання досягнень Революції Гідності, переслідувань українських патріотів, намагання витіснити українську мову російською та відверто проросійський курс влади Президента Зеленського і його провладної партії «Слуга народу».

На жаль, доводиться констатувати, що з приходом до влади Володимир Зеленський оточив себе некомпетентними, непрофесійними, а часто й ворожими до України діячами, серед яких немало корупціонерів. Їхня діяльність у кабінетах влади, супроводжувана постійними скандалами й невдачами, спочатку призвела до економічної кризи, потім до гуманітарної, а зараз нагадує війну проти досягнень, здобутих українцями пролитою кров’ю під час Революції Гідності та на фронті російсько-української війни.

Повертаються в Україну злочинці режиму Януковича, започаткований процес кримінального переслідування учасників Майдану, триває наступ на українську мову та кіноіндустрію, профануються минулі досягнення в галузі освіти й медицини. Оточення Зеленського відверто лобіює інтереси олігархів Коломойського та Ахметова. Не розкриті гучні кримінальні злочини, зате призначені Президентом правоохоронці різних відомств охоче переслідують тих, хто чинить опір окупації України Росією.

Як у себе вдома почуваються в Україні відверті прислужники Кремля та створені ними партії, котрі активно просувають ідеї постачання води в окупований Крим, здачі інтересів України в ході Мінського процесу, скорочення українського війська тощо.

Останньою краплею, що переповнила чашу нашого терпіння, стало кримінальне провадження проти колишнього Президента України Петра Порошенка з приводу надання Православній церкві України Томосу про автокефалію. Цим вчинком влада Зеленського та його репресивні органи ставлять під сумнів не лише створення єдиної помісної православної церкви в Україні, добровільний масовий перехід вірян до ПЦУ, а й процес визнання української церкви у світі.

Закликаємо представників влади та силових відомств припинити ганебне сприяння російським окупантам! Перестаньте грабувати Україну, розправлятися з патріотами і переходьте до виконання обіцянок, які ви давали виборцям!

Президенте Володимире Зеленський, ми разом із іншими людьми, яким небайдужа доля України, залишаємо за собою право закликати народ до непокори, якщо ви не зміните курс, який ось уже рік провадите.

Український народ має досить сил, щоб захистити себе, а ми, українські письменники, не маємо права мовчати!

Ні російському реваншу в Україні!».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися