У Луцьку – автопробіг до Дня кримськотатарського прапора
Волинь

У Луцьку – автопробіг до Дня кримськотатарського прапора

26 червня 2020, 20:11
0
0
Сподобалось?
0

Вісім автомобілів долучилися до автопробігу в центрі міста з нагоди Дня вшанування національного прапора кримських татар, який відзначається сьогодні, 26 червня.

Про це інформує Суспільне.

О 18:00 учасники зібралися на Театральному майдані у Луцьку і колоною проїхалися центральними вулицями міста. Як розповів голова ГО "Кримські татари Волині" Сервер Зейнідінов, у Луцьку проживає п’ять сімей кримських татар. Тому, каже, цією акцією має на меті підтримати кримських татар і привернути увагу суспільства до питання збереження етнічної приналежності.

"Ми постійно спілкуємося за подіями у Криму. Не дають вивішувати прапори, зупиняють, ведуть обшуки. І ми мусимо їх підтримувати з материкової України хоча б так, бо Крим – це Україна", - каже Сервер Зейнідінов.

Волиняни до Дня кримськотатарського прапора влаштували автопробіг


"У нас багато родини в Криму, мій чоловік з Криму і для нас це дуже болюче питання насправді окупація Криму. Надія завжди є. Україна завжди проходить випробування, я думаю, що ми справимося", - розповіла учасниця пробігу Руслана Мальковська.

Волиняни до Дня кримськотатарського прапора влаштували автопробіг


Кримськотатарський прапор цього дня замайорів над Луцькою міською радою.

Довідка: 26 червня в 1991 році у Сімферополі розпочав діяльність другий Курултай кримськотатарського народу, він відбувся через 74 роки після першого Курултаю, який проходив 1917 року у Бахчисараї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися