Лучанина «розвели» на 30 тисяч при купівлі контейнерів
Волинь

Лучанина «розвели» на 30 тисяч при купівлі контейнерів

29 червня 2020, 10:52
0
0
Сподобалось?
0

Лучанин Василь Горнік на сайті оголошень «Флагма» знайшов фірму, яка мала продати йому два контейнери.

Разом із послугами перевезення і податками обійшлося чоловікові це у 30 тисяч гривень. Гроші він на рахунок фірми «СІНТЕХ СОЛЮШНС» (хоча зараз, оскільки рахунки заблоковано, ділки дають реквізити іншої фірми – «ЕКСПО ТОРГ ІНВЕСТ», що зареєстрована у Броварах) перерахував, а товару так і не отримав, пише ІА Волинські новини.

Доставити чоловікові контейнери обіцяли ще 30 травня. Натомість змінили телефонні номери. Пан Василь зрозумів: його кинули на гроші аферисти. Відразу звернувся у поліцію і в банк, аби заблокували рахунок фірми.

«Я сам їздив блокувати рахунок у Львівське відділення «Сбербанку Росії», – розповідає Василь Горнік. – Правда, там коштів виявилося тільки 81 гривня. Знімали їх частинами того ж дня, коли вони надійшли на рахунок».

У поліції кажуть: за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

«Цю справу одразу взяли на контроль, тому що справді побачили, що ця фірма нібито розташована в Києві, а шахраї промишляють на всій території України. Можливо, не лише цей чоловік став їхньою жертвою», – зазначила речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Сам потерпілий також стверджує, що так обдурили не лише його. Мовляв, у банку йому повідомили, що шахраї розвели ще одну особу, і на суму значно більшу – аж 400 тисяч гривень.

Зараз правоохоронці збирають докази, а волинян попереджають, щоб були пильними, адже шахраїв нині дуже багато.

«Наперед кошти за товар у жодному разі перераховувати не варто: чи це 300 гривень, чи три тисячі, чи 30 тисяч, – застерігає Ольга Бузулук. – Треба платити вже тоді, коли людина отримала цей товар, перевірила, чи все гаразд».

Таких заяв від ошуканих людей в області щодня реєструють щонайменше п’ять. А розслідування, кажуть поліцейські, – процедура затяжна. Бо щоб отримати доступ до телефонних розмов, потрібно звертатись у столицю, аби суд дав добро.

Утім пан Василь сподівається, що з допомогою правоохоронців таки поверне свої 30 тисяч гривень, а винних буде покарано.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися