Відійшов у вічність відомий луцький краєзнавець
Волинь

Відійшов у вічність відомий луцький краєзнавець

30 червня 2020, 09:18
0
0
Сподобалось?
0

У понеділок, 29 червня, помер луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький.

Про це повідомляє Віктор Чухрай у Фейсбуку.

«Прощання з червнем обернулось прощанням з моїм Учителем і Товаришем Вальдемаром Пясецьким, який сьогодні відійшов у кращі світи...Луцьк втратив сьогодні дуже важну людину... А я - половину життя... Ет, як мені тепер жити без таких людей…», – йдеться у дописі.

Довідка сайту Перший

Вальдемар Пясецький - людина-легенда для міста. Народився 5-го січня 1934 року. Дослідник не просто відкрив лучанам багато невідомого про найпотаємніші закутки обласного центру, а й чимало кого захопив краєзнавством. Він все рідше з’являється на публіці, але не перестає працювати.

Поляк за національністю. Уродженець Рівненщини, що вважає себе волинянином. Батько двох дітей і ...понад чотирьох сотень праць про історію волинського краю. Першу свою розвідку про Луцьк Пясецький написав ще у 1973-му році. Доробок Вальдемара Пясецького навряд чи вдасться кому перевершити: унікальні світлини із колекцій давніх луцьких родин, рідкісні документи, свідчення, зафіксовані спогади й розповіді про вже часто навіть неіснуючі вулиці, будинки, цвинтарі та площі…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися