Як поділили землю під Старим ринком у Луцьку
Волинь

Як поділили землю під Старим ринком у Луцьку

2 липня 2020, 11:38
0
0
Сподобалось?
0

Земельну ділянку під ринком «Центральний» у Луцьку розділили на чотири частини.

Про це йшлося 2 липня під час засідання позачергової 85 сесії Луцької міської ради, пише ІА Волинські новини.

Депутати розглянули проєкт рішення Про поділ земельної ділянки комунальної власності на вулиці Глушець, 1.

Як поінформував начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, ділянка перебуває у комунальній власності. Її запропонували поділити у зв’язку з рішенням виконкому про проведення загальноукраїнського конкурсу на найкращу концепцію на облаштування ділянки, прилеглої до замку, а також у зв’язку зі зверненням КП «Луцькі ринки».

Отож, ділянку на вулиці Глушець, 1, загальною площею 2,2125 га запропонували розділити на чотири частини:

- земельна ділянка №1 – 0,5040 га,

- земельна ділянка №2 – 0,1996 га,

- земельна ділянка №3 – 0,0449 га,

- земельна ділянка №4 – 1,4640 га.

Як пояснив Сергій Шабала, ділянки поділили таким чином, аби все майно на земельній ділянці належало одному власнику.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що вже в другій половині липня будуть оголошені результати архітектурного конкурсу на найкращу концепцію облаштування території біля замку.

Він наголосив, що Волинська облспоживспілка довгий час маніпулювала ситуацією, зареєструвавши, зокрема, викладену бруківку на згаданій території як єдиний майновий комплекс. Однак у постанові Верховного суду України чітко визначено, що єдиним власником земельної ділянки є міська рада.

«Земельна ділянка належить місту і ми її місту й повернемо», – сказав Ігор Поліщук і додав, що це питання надзвичайно важливе, адже «ми звільняємо площу перед замком від іржавих контейнерів». Він наголосив, що ніхто протягом багатьох років не забороняв працівникам ринку, орендарям привести до ладу ділянку, і відзначив, що облспоживспілці ніхто не перешкоджає, до прикладу, зняти й забрати викладену бруківку.

Радник міського голови провів аналогію з орендарем і власником квартири: так, власник квартири не змушений залишати її у користування орендарю тільки тому, що той купив у помешкання килим чи холодильник.

Депутати Микита Рабан і Тарас Шляхтич акцентували, що рішення про поділ ділянки напряму не стосується підприємців ринку, адже господарські відносини укладені між ними й облспоживспілкою.

Обранка громади Юлія Вусенко пригадала, що одним із ключових завдань їхньої каденції було очищення площі біля замку від ринку. Водночас вона звернула увагу на те, що не потрібно теж забувати про людей, які є заручниками ситуації, адже підписали договори з облспоживспілкою. Тож депутатка запропонувала максимально популяризувати ринок «Новий», аби створити підприємцям належні умови для ведення бізнесу.

Її думку підтримали теж депутати Павло Данильчук і Микола Федік. Останній зазначив, що передусім до ринку «Новий» потрібно забезпечити доступ громадського транспорту, а саму територію ринку треба розширити.

Урешті обранці громади погодили технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки комунальної власності на вулиці Глушець, 1, площею 2,2125 га, для обслуговування ринку «Центральний».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися