Вишукану випічку багатодітної волинянки замовляють навіть із-за кордону
Волинь

Вишукану випічку багатодітної волинянки замовляють навіть із-за кордону

5 липня 2020, 20:42
0
0
Сподобалось?
0

«Файняцько та зі смаком». Так відгукуються любителі кондитерських виробів про смаколики Оксани Яцук із села Смолярі Старовижівського району. У її чарівній духовці з’являються на світ різноколірні торти у вигляді мобільних телефонів, дитячих машинок, принцес, черевичків, а ще їжачків, щук та іншої «живності». А нещодавно пекарка порадувала чергового ювіляра «вишитою українською сорочкою з маками».

Непросто уявити, що фігурки для виробів господині доводиться не лише ліпити, а й кроїти. Звичайно, все в них їстівне і лише з натуральних продуктів.

Випікає смаколики завдяки трьом синам, які люблять солодке. Потім радість в дитячих очах переросла в бажання приносити її іншим, знайомим та зовсім чужим.

– Пройшла майстер-класи у Львові та Луцьку. Освоїла мистецтво випікання та декорування короваїв. Допомагає й Інтернет, а ще – власна фантазія, – розповідає Оксана Петрівна.

За три роки в Оксани Яцук з’явилося безліч шанувальників. Лише у «Фейсбуці» в жінки налічується в друзях п’ять тисяч людей. Замовляють їй пряники, короваї, торти, заморську випічку – крафіни,  мафіни та круасани. Вироби смолярівської умілиці роз’їжджаються у Ковель та Луцьк, Білорусь і Польщу. Короваї жінка випікає в печі, торти – в духовці.

Минулоріч на замовлення спекла сто пасок. Цьогоріч через пандемію – лише 60. Коли роботи багато, допомагає мама.

Є у молодої господині й золота мрія – відкрити власне кафе. Тож хочеться побажати, щоб вона здійснилася.

Наталія ЛЕГКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися