За лікування хворих на коронавірус платить держава. Але не за всіх
Волинь

За лікування хворих на коронавірус платить держава. Але не за всіх

12 липня 2020, 18:35
0
0
Сподобалось?
0

Дійсно, ще на початку травня сам міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що лікування ковідних хворих візьме на себе держава. Але не всіх. Є чотири пакети послуг, які оплачуються бюджетом через Національну службу здоров’я України. Це приїзд на виклик екстреної допомоги, тести на наявність вірусу, лікування в стаціонарі. Ті ж, хто лікуються вдома, оплачують ліки самі.

Є нюанси і в стаціонарному лікуванні. Держава платить лише за тих хворих, які лікуються у визначених опорних лікарнях. Щоб усунути цю дискримінацію, за словами міністра охорони здоров’я, передбачили окремий пакет послуг для оплати лікування хворих у медичних закладах, які не увійшли до складу опорних.

Як пояснила тимчасово виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Людмила Тимощук, у Камінь-Каширської лікарні немає угод на лікування хворих на коронавірус, тому гроші за них туди не надходять.

– Ми працюємо над тим, аби ця лікарня була включена у перелік «другої» хвилі медичних закладів на фінансування через Національну службу здоров’я, – запевнила посадовиця.

Сподіваємося, що це вдасться зробити. Адже в останні тижні кількість хворих на коронавірус на Волині стрімко зростає. І не всі можуть доїхати до визначених восьми опорних лікарень – чотирьох у Луцьку, а також у Ковелі, Нововолинську, Любомлі і Ківерцях. Люди отримують допомогу в районних.

Чим жителі, приміром, Камінь-Каширського, Ратнівського чи Любешівського районів, які захворіли на коронавірус, винні, що лікуватися доводиться ближче біля дому? Хіба вони не такі самі українці і не мають права на лікування коштом держави?

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися