«Найефективніший власник – приватник», - депутат Волинської облради
Волинь

«Найефективніший власник – приватник», - депутат Волинської облради

13 липня 2020, 15:47
0
0
Сподобалось?
0

Віктор Радчук – депутат Волинської обласної ради VII скликання, заступник голови постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. А ще Віктор Миколайович є куратором Шацького району від обласної організації регіональної політичної партії «УКРОП».

Віктор Радчук не випадково обрав роботу саме у майновій комісії. Він переконаний, що найефективніший власник – приватник.

– Я завжди, на всіх етапах, кажу, що потрібно продавати комунальні підприємства. Адже їхня суть – ведення бізнесу, а це не є функція обласної ради. Утримання комунальних підприємств не дає бажаних прибутків. Навпаки, доводиться виділяти кошти на їхню підтримку з обласного бюджету, тобто з грошей волинської громади, – каже Віктор Миколайович.

Реалізація непритаманного для діяльності обласної ради майна навпаки могла б стати одним з джерел для наповнення обласної казни. Навіть волинські санаторії «Лісова пісня» та «Пролісок» у хороших руках давали б більше прибутків області у вигляді сплачених податків. Як приклад наводить Німеччину, де парламенти земель не мають у своїй власності ніяких підприємств, натомість опікуються лише історично важливими об’єктами. У Волинській же обласній раді діє негласна домовленість про мораторій на продаж комунального майна.

Свою депутатську діяльність Віктор Радчук проводить одразу на двох територіях у Луцьку, де обирався в обласну раду в окрузі № 52, та у Шацькому районі, яким Віктор Миколайович опікується за дорученням партії. Щомісячно в обласному центрі та на Шаччині він проводить прийоми виборців. Минулоріч їх відбулося близько сорока. Щоразу на зустріч з депутатом люди йдуть зі своїми проблемами. Більшість просять матеріальної допомоги. Торік на це пішло майже 200 тисяч гривень, з них 100 тисяч – з депутатського фонду, і ще майже стільки ж – з власних коштів. Також Віктор Миколайович сприяє людям у вирішенні бюрократичних процедур з підключенням електроенергії, оформленням землі, перерахунком пенсій тощо. Загалом торік депутат допоміг понад пів сотні прохачів.

Віктор Радчук уважно вислуховує й проблеми місцевих рад. У попередні роки за його сприяння виділялися кошти для завершення будівництва Шацької школи-гімназії, реконструкції Шацького районного будинку культури та придбання сміттєвоза для потреб Шацького комунального підприємства «Будинкоуправління». Торік з обласного бюджету у Шацький район вдалося вибити 1,3 мільйона гривень. Ці кошти пішли на співфінансування будівництва амбулаторії у Піщі, роботи з каналізування у Шацьку.

– Робити можна й більше, якби було відповідне наповнення бюджету, – каже Радчук і бажає волинянам віри у краще.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися