У Луцьку відновили стіни вежі Чарторийських
Волинь

У Луцьку відновили стіни вежі Чарторийських

10 липня 2020, 20:14
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку триває робота над реалізацією унікального проєкту «Нове життя Старого міста», який передбачає ремонт підвалів, фасаду монастиря єзуїтів, башти Чарторийських з оборонним муром, а також благоустрій прилеглих територій.

Про це повідомляє у Фейсбуку заступник міського голови Луцька Григорій Недопад.

«Уже зараз історичні пам’ятки справляють неабияке враження, а після завершення робіт територія стане привабливою туристичною родзинкою, яка порадує лучан і гостей міста великою кількістю історичних атракцій і стане частиною масштабного історико-культурного комплексу, що об’єднає Замок Любарта, Старе місто і реконструйовану Замкову площу.

На сьогодні реконструкція південно-західного фасаду монастиря єзуїтів перебуває на завершальній стадії. Відновили стіни башти Чарторийських, тривають археологічні дослідження у нещодавно виявлених підвалах, про які раніше нічого не було відомо. Завершились основні роботи з будівництва входу в підвали. Відновлено частину оборонної стіни, до археологічних досліджень підготовлено фундаменти. Ведуться складні роботи з відновлення і укріплення частини оборонної стіни з готичним орнаментом. Здійснено реконструкцію внутрішнього і зовнішнього дворів, на завершальному етапі перебуває реконструкція підвалів монастиря єзуїтів», – йдеться у дописі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися