Матір загиблого Героя з Волині передала нагороди сина в музей
Волинь

Матір загиблого Героя з Волині передала нагороди сина в музей

13 липня 2020, 09:40
0
0
Сподобалось?
0

Мама капітана Служби безпеки України Віктора Мандзика, якого вбили 21 березня 2015-го року у Волновасі на посту під час служби, передала у Волинський краєзнавчий музей нагороди сина.

Про це інформує Суспільне.

У експозиції Волинського краєзнавчого музею тепер можна оглянути посмертні нагороди Віктора Мандзика. "Ми отримали відзнаки "За участь в антитерористичній операції" і відзнака Служби Безпеки за бездоганну службу. Також медаль центру спеціальних операцій СБУ, диплом почесного громадянина Луцька ", - розповів завідувач науково-експозиційного відділу музею Богдан Зек.

Одна з переданих Ольгою Мандзик нагород - кубок чемпіонату з боксу. Жінка розповідає: син був майстром спорту з цього виду спорту та кандидатом у майстри спорту з кікбоксингу. Працював в спецпідрозділі “Альфа” СБУ.

"Оскільки я не маю дітей більше то я вирішила передати це все у музей, аби була пам'ять про мого сина", - каже жінка.

21 березня 2015-го, вранці на в'їзді до міста Волноваха опергрупа на чолі із Віктором Мандзиком перевіряла вантажівку, яка за даними СБУ перевозила контрабанду. Під час перевірки один із супроводжуючих цієї фури вистрелив в голову Віктору. Влітку 2019 року вбивці Віктора суд у Дніпрі, розповідає мама, ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу.

Виставка “Пам’ятай, Україно, героїв своїх” у Волинському краєзнавчому музеї постійно дії з серпня 2019-го. Більшість експонатів приносять рідні загиблих бійців та ветерани АТО/ООС.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися