У Луцьку родина з 10 людей тулиться на 17 квадратних метрах
Волинь

У Луцьку родина з 10 людей тулиться на 17 квадратних метрах

13 липня 2020, 15:29
3
0
Сподобалось?
0

Восьмеро дітей у квартирі площею 17 квадратних метрів виховує подружжя Ольги і Ростислава Калити.

Під час приїзду президента Володимира Зеленського на Волинь 9 липня багатодітна мама звернулася до нього зі своїми житловими проблемами, - пише Суспільне.

Кореспонденти Суспільного побували вдома у багатодітної родини і дізналися, чому в міській раді не можуть допомогти сім’ї.

Подружжя та 8 дітей більше 20 років живуть в одноповерховому будинку у Луцьку. Житло дістали у спадок від бабусі чоловіка. Сплять діти по двоє, – розповідає мама, бо місця у квартирі усім не вистачає. Єдина кімната заставлена двоярусними ліжками.

9 липня Ольга Калита звернулася до президента Володимира Зеленського, який приїздив до Луцька, зі своїми житловими проблемами. «Ми вам допоможемо», - сказав жінці гарант.

Багатодітна мама розповідає: у сім’ї гроші заробляє чоловік, він працює на будівництві. З її слів, родині допомагають соціальні служби, благодійники, вони приносять одяг, шкільне приладдя. Сама жінка не працює.

Через брак місця до будинку нещодавно добудували веранду. Там родина готує їсти і зберігає речі. Чоловік через роботу вдома майже не буває. «Діти це Боже благословіння. Ну, немає в нас квартири, не вистачає ніяк і придумати поки нічого не можу», – каже батько восьми дітей Ростислав Калита.

Чи можна покращити житлові умови багатодітної родини Суспільне запитало у міській раді. У відділі реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ повідомили: на квартирному обліку сім’я Ольги та Ростислава Калити не перебуває. «Документи, які були передбачені переліком, не були подані, тому на сьогоднішній день в нашій базі її немає. Ще раз пропоную Ользі Анатоліївні звернутися в ЦНАП, зібрати документи і на квартирний облік ми її звичайно поставимо», – каже начальник відділу Геннадій Козюта.

Зі слів Геннадія Козюти, ситуація із забезпеченням житла багатодітних родин у Луцьку нині складна. Востаннє житлові площі виділяли більше 10 років тому.

Чи допоможуть родині в Офісі президента розповімо згодом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • онаній
    онаній

    паитанян в задачі а нахуя плодитись було стільки?

    13 липня 2020, 17:52
    Відповісти
  • тоха
    тоха

    ну народив перших три, бачих що не можеш покращити умови, то нащо родиш ще ? Хіба дітям так добре? Як циганський табір. Як так можна жити - і навіт не побілити стіни ! Нічого не маю проти багатодітних - але родиш сам, то і розрахову на себе. А як в мене троє дітей в ооднокімнатній - то що хіба я не можу просити, даетй більшу, нє нарожу ще парочку, то може хтось дасть житло? А в когось одне дитя , то може хай просять щоб дали однокімнатну . чого то вони самі мають купляти , то з вашої логіки так.

    14 липня 2020, 10:46
    Відповісти
  • Лучанин
    Лучанин

    Накліпав 10 дітей і тепер поможіть. Жінка не працює а діти їсти хочуть. Для таких контрацептиви давно придумали

    14 липня 2020, 12:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися