На Волині – школа тріщить по швах
Волинь

На Волині – школа тріщить по швах

16 липня 2020, 16:14
0
0
Сподобалось?
0

У Ратнівській загальноосвітній школі №2 потрібно робити капітальний ремонт будівлі, збудувати новий спортзал та їдальню. До таких висновків дійшли керівники області – голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко та голова Волинської обласної ради Ірина Вахович під час робочої поїздки 15 липня на Ратнівщину.

Про це інформує пресслужба Волинської ОДА.

Оглянувши корпуси Ратнівської школи №2, що лишилися у спадок від колишньої школи-інтернату, яка була збудована ще у 1961 році, голова Волинської облдержадміністрації пообіцяв зробити усе можливе, щоб розпочати капітальний ремонт приміщень школи вже у наступному році.

Юрій Погуляйко був здивований чому школа, приміщення якої знаходяться в самісінькому центрі містечка, в такому занедбаному стані.

«Не розумію, чому освітній заклад досі не привертав увагу місцевої та обласної влади, адже окрім того, що необхідно відремонтувати покрівлю на обох навчальних корпусах школи, стіни приміщень теж мають численні тріщини, що неприпустимо для навчального закладу, де навчається понад 700 учнів», - наголосив посадовець.

Директор школи Ігор Рудчик зазначив, що найбільше його турбує відсутність умов для фізичного розвитку учнів, адже спортзалу в школі немає, а кімнатка, яка виконує ці функції, може вмістити лише один клас початкової школи. Там доводиться займатися і танцювальному колективу, адже діти в школі дуже талановиті та активні.

Нині учні мусять ходити на уроки фізкультури в приміщення спортивної школи, або у гарну погоду – на міський стадіон. Для цього треба переходити дорогу у кількох місцях, а це – ризик та відповідальність адміністрації школи. Вікна навчального закладу теж не замінювали ось вже 60 років, а загальноосвітня школа діє в цих стінах вже 25 років. Їдальня школи теж у старій будівлі, яку лише кілька років тому з’єднали зі школою прибудованим переходом – раніше діти мусили йти туди просто неба.

«У цьому році ми здали в експлуатацію дві новенькі школи у сусідніх районах, вони є прикладом того, якою має бути сучасна українська школа. Нові школи у Старовижівському та Камінь-Каширському районах розраховані максимум на 250 учнів, тут навчається - 700. Чому ця школа лишалася поза увагою обласної влади скільки років? Вона ж тріщить по швах! Те, що я побачив викликає не лише здивування, а й обурення. Тому доки я працюю на Волині, докладу максимум зусиль, щоб школу почали ремонтувати», - наголосив голова ОДА Юрій Погуляйко.

Керівник області пообіцяв директору Ратнівської ЗОШ №2 Ігорю Рудчику, підтримати проект капітального ремонту навчального закладу, аби школа потрапила у перелік шкіл, які реконструюють в рамках президентської програми «Велике будівництво» та попросив підготувати необхідну документацію на розгляд проектів Державного фонду регіонального розвитку, адже саме зараз збирають конкурсні заявки на проекти, які можуть отримати фінансування у 2021 році.

Заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик запропонував долучити місцевих меценатів та відремонтувати дах вже до 1 вересня цього року та додав: «В наступному році, сподіваємось, ситуація в державі покращиться і вдасться залучити кошти ДФРР, адже тут потрібно не лише латати покрівлю, а й робити укріплення стін, заміновати вікна та облаштувати фасад».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися