«Волинь» подарувала Кварцяному на день народження перемогу над сильним суперником
Волинь

«Волинь» подарувала Кварцяному на день народження перемогу над сильним суперником

20 липня 2020, 01:00
0
0
Сподобалось?
0

Футбольний клуб «Волинь» провів чергову зустріч із числа лобових – з прямими конкурентами за вихід у прем’єр-лігу. Окрім важливого турнірного значення навколо матчу з харківським «Металістом-1925» було ще кілька інтриг і цікавинок. По-перше, на полі зустрілися команда з найкращим нападом («Волинь») та один з найкращих захистів у першій лізі. А ще у день матчу своє 67-ліття відзначав багаторічний колишній головний тренер та президент клубу Віталій Кварцяний, то ж футболісти хотіли зробити подарунок легенді волинського футболу.

«Волинь» - «Металіст-1925» - 2:0

Голи: 1:0 – Приндета (70), 2:0 – Хагназарі (71).

«Волинь»: 78. Літовченко, 3. Сімінін – к, 17. Михалик (26. Мартинюк, 70), 18. Приндета, 8. Чачуа, 29. Кожанов (23. Норенков, 82), 93. Цюпа (21. Конкольняк, 82), 11. Сад (10. Хагназарі, 55), 16. Рябов, 22. Волошинович (34. Климець, 61), 9. Куліш.

«Металіст-1925»: 1. Сидоренко, 3. Жук, 8. Кольцов, 9. Давидов (95. Банасевич, 58), 10. Ямполь, 20. Романов (4. Коваленко, 65), 22. Дмитренко (6. Аніх, 79), 23. Шершень, 27. Осман, 60. Поспєлов – к, 77. Савін (11. Стороженко, 88).

Вилучення: Осман (63 – друге попередження).

«Металіст-1925» через травми та дискваліфікації прибув до Луцька у знекровленому стані. У заявці команди було всього 16 гравців. Тож помірний темп гри, який запропонувала «Волинь» зі стартових хвилин, був на руку гостям. Година гри пройшла за рівної боротьби. Команди діяли максимально обережно, і моментів було обмаль. На екваторі першої 45-хвилинки нарешті трохи збадьорив гру Денис Кожанов, який після скидки Станіслава Куліша, запустив головою парашут у правий верхній кут воріт гостей, але Денис Сидоренко впорався з ним. Харків’яни  з відповіддю не забарилися. Антон Савін отримав гольову нагоду від Станіслава Куліша, котрий невдало відіграв в обороні під час розіграшу кутового. Півзахисник харків’ян пробивав по воротах з лінії штрафного майданчика, і м’яч пройшов зовсім поруч зі стійкою у «мертвій  зоні» для голкіпера «хрестоносців» Сергія Літовченка. Ще один момент, який варто згадати у першому таймі, небезпечний удар Тараса Михалика головою під час розіграшу кутового.

Другий половина матчу корективів у гру не внесла. Тож чергового небезпечного моменту довелося чекати аж до 62-й хвилини. Ярослав Ямполь пройшов за рахунок індивідуальних дій та дриблінгу увірвався у штрафний майданчик гостей і впритул розстрілював Сергія Літовченка, проте переграти голкіпера не зумів. А далі відбувся переломний момент у матчі. Оборонець «Металіста-1925» Олександр Осман заслужено отримав друге попередження й залишив свою команду у меншості. «Волинь» захопила ініціативу у матчі і вже не віддавала її до фінального свистка.

Гострі ситуації поблизу воріт гостей почали виникати одна за одною, й гол став питанням часу. Та й чекати його довго не довелося. На 70-й хвилині лучанам вдався гарний розіграш кутового. Подача Дениса Кожанова знайшла на дальній стійці Івана Цюпу, який скинув м’яча на Віталія Приндету, котрий головою вколотив його у сітку. Не встигли харків’яни оговтатися, як пропустили вдруге. Сіаваш Хагназарі після пасу від Станіслава Куліша потужним ударом вколотив «круглого» під поперечину воріт Сидоренка. Далі лучани змарнували ще кілька моментів чим забезпечили собі нервову кінцівку матчу.

В останні 10 хвилин та у компенсований час харків’яни насіли на ворота Літовченка. Ще дві нагоди відзначитися мав Ямполь, але цього вечора «Волинь» таки залишила свої ворота «сухими».

Луцька команда має в активі 48 очок і продовжує утримувати третю сходинку у турнірній таблиці. Наступний матч «Волинь» проведе 24 липня на виїзді з «Агробізнесом».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися