«Продавщицю вигнали на вулицю і повісили свої замки», – луцький підприємець звинувачує фірму Башкаленків у рейдерстві
Волинь

«Продавщицю вигнали на вулицю і повісили свої замки», – луцький підприємець звинувачує фірму Башкаленків у рейдерстві

23 липня 2020, 19:16
0
0
Сподобалось?
0

Луцький підприємець Віталій Рибай з 2008 року здійснює свою діяльність на території уже ліквідованого ринку «Привіз», що поруч із залізничним вокзалом. Пан Віталій був тут одним з головних орендарів площ у фірми «Екопрод», яка належить дружині екс-голови Волинської ОДА та екс-регіонала Олександра Башкаленка Людмилі. І до останнього моменту здійснював торгівлю у магазині «Наша курочка» на території прилеглій до ліквідованого рику «Привіз». Тут продовалися курятина, ковбаса, молочка, овочі та інші продукти харчування. Однак сьогодні зранку представники «Екопроду», попри діючий договір оренди, вигнали з робочого місця прдавчиню, зачинили приміщення та повісили на нього свої замки.

– З матюками накинулися на мене й наказали виходити, – розповідає продавщиця Ніна й каже що разом з товаром у магазині зачинили і її особисті речі та її напарниці, жінка лишень встигла схопити свій телефон.

Працівниця викликала на місце свого роботодавця – Віталія Рибая. Спроби домовитися з орендонадавачами провалилися.

Як розповідає чоловік, загалом дії фірми «Екопрод» завжди були специфічними, попри те що підприємець завжди йшов їй на зустріч. Так у збудованому ним двоповерховому приміщенні поруч з центральним входом на «Привіз», був спеціально облаштований кабінет для директора ринку. Магазинчик «Наша курочка» Віталій Рибай також будував за власний кошт з 2015 по 2017 роки, вклавши у нього понад 300 тисяч гривень – на це є документальні підтвердження.

– Коли я починав будівництво, у мене була домовленість, що оформлення дозвільної документації візьме на себе «Екопрод». Проте у 2017 році, коли магазин уже був готовий до відкриття, я від знайомих дізнався, що мене обманули і оформили приміщення на фірму. Я ніяк не міг забрати ключі. Більше того, за моєю спиною почали шукати, кому б здати в оренду збудований мною магазин. Тільки лише коли їм не вдалося знайти орендаря взяти приміщення запропонували мені. Я погодився, бо мені не залигали вибору, погрожували, що не дадуть мені працювати й у двох інших приміщеннях, які тоді я мав на «Привозі», – розповідає Віталій Рибай.

Орендна плата для підприємця для користування збудованим ним же приміщенням спочатку становила 5 тисяч гривень, але постійно зростала. В останні місяці вона уже сягнула 20–25 тисяч гривень. Підприємець запевняє, що все оплачував справно, але шукав варіант для перенесення своєї торгівельної точки. І ось 11 липня Віталій Риьай повідомив орендонадавачам, що збирається припинити договір з «Екопродом». Оренда сплачена до 31 липня включно, тож сторони погодилися, що підприємець до місяця зможе організувати свій переїзд. Однак і ця домовленість була порушена сьогодні 23 липня.

Віталій Рибай каже, що у замкненому магазині знаходиться приблизно на 100 тисяч гривень товару, переважно з тих категорій, які швидко псуються. Також там торгівельне обладнання, холодильник і дві морозильні камери, а також особисті речі працівників. Підприємець викликав поліцію аби написати заяву про рейдерське захоплення. Каже, правоохоронці не дуже хотіли братися за справу, мовляв, все, що сталося, цивільно-правові відносини, тож треба позиватися до суду. Однак коли чоловік повідомив, що викликає на місце журналістів, ті такі погодилися оформити документи.

Також Віталій Рибай розповів, що всі взаємовідносини із фірмою «Екопрод» у нього відбувалися через нібито довірену особу Олександра Башкаленка Петра Талімончука. Ми зателефонували до нього після розмови із підприємцем і попросили прокоментувати ситуацію. Той слухавку взяв, але говорити відмовився, зазначивши що зробить це завтра.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися