У Луцьку під час безкоштовного тестування виявили хворого на гепатит С
Волинь

У Луцьку під час безкоштовного тестування виявили хворого на гепатит С

28 липня 2020, 20:53
0
0
Сподобалось?
0

До Всесвітнього дня боротьби з гепатитом, який відзначається 28 липня, у Луцьку провели безкоштовне експрес-тестування на вірусні гепатити та ВІЛ для усіх охочих.

92 людей обстежили на гепатит С та ВІЛ, 60 осіб також пройшли діагностику на інфікування вірусом гепатиту В. За результатами експрес-тестування, хворих на гепатит В та ВІЛ не виявили. З 92 осіб, обстежених на гепатит С, 1 результат виявився вперше позитивним (1,2% з обстежених). Ще 8 осіб знали про свій статус і звернулись за тестуванням, аби його перевірити, інформує центр громадського здоров'я Волині.

Акція громадського здоров’я відбулась за сприяння КП «Волинська обласна інфекційна лікарня», КП «Волинський обласний центр з профілактики та боротьби з ВІЛ-СНІДом» Волинський Снід-Центр, БФ «Шанс».

За даними Центру громадського здоров’я України, кількість інфікованих гепатитом С в Україні оцінюється у 1 млн 300 тис. людей, а гепатитом В – у понад 500 тис. людей.

Вірусні гепатити В і С становлять серйозну загрозу громадському здоров’ю. Близько 80% випадків цирозу та гепатоцелюлярної карциноми (раку печінки) спричинені саме вірусними гепатитами.

Вчасне діагностування вірусних гепатитів є надзвичайно важливим, оскільки завдяки розпочатому лікуванню можна запобігти серйозним ускладненням та ураженню печінки.

Вірусний гепатит С виліковний у 95% випадків. Лікування триває від 12 до 24 тижнів.

Вірусний гепатит В потребує пожиттєвого лікування. Однак завдяки вчасному та регулярному прийому лікарських засобів розвиток хвороби можна значно стримати. Лікування від вірусних гепатитів В і С можна отримати за державний кошт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися