«Досить забирати в лучан останній хліб», – Поліщук про примусові карантинні обмеження
Волинь

«Досить забирати в лучан останній хліб», – Поліщук про примусові карантинні обмеження

2 серпня 2020, 16:28
0
0
Сподобалось?
0

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук відреагував на посилення карантинних вимог у Луцьку.

Зокрема, Поліщук написав у Фейсбуку:

«Чиновники з Києва продовжують спроби взяти наше місто в карантинну блокаду.

В п’ятницю Державною комісією ТЕБ та НС без будь-яких особливих причин віднесено наше місто Луцьк з 3 серпня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень.

Станом на 29.07.20 в Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях загальна кількість хворих за весь період є більшою, ніж в Луцьку. Більшою є і кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень. Та попри гіршу ситуацію з коронавірусом, вказані міста не в червоній зоні, а наше місто Луцьк – у червоній.

Вже завтра на позачергову сесію міськради буде винесено проект рішення про те, що вищевказаний протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не грунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень. Окрім того, проектом рішення передбачено органам національної поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до вказаного рішення.

Однак вже сьогодні поліція попереджає перевізників про те, щоб не виходили завтра на рейс, бо одразу почнуть складати протоколи й направляти їх в суд для накладення штрафу. Те ж саме відбувається з усіма іншими закладами, які не можуть працювати у «червоній» зоні, і, навіть, з МАФами. Кожен заклад отримує під розписку попередження про заборону працювати від завтра. Оперативність роботи поліції та повнота виконання цього завдання просто вражає.

У разі припинення курсування громадського транспорту та закриття величезної кількості закладів десятки тисяч лучан будуть відчувати незручності, не зможуть доїхати на роботу, тисячі лучан знову залишаться без роботи й засобів для існування, підприємства і підприємці понесуть збитки, а місцевий бюджет – чергові недонадходження.

Вважаємо протокол Державної комісії ТЕБ та НС незаконним, адже у відповідності до ст. 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря.

Досить знущатися над Луцьком й лучанами та забирати в тисяч мешканців нашого міста останній хліб.

Думаю, що самоізолюватися від вирішення питань, що впливають на долі людей –це найкращий вихід для чиновників, які приймають вищевказані недолугі й непрофесійні рішення».

Нагадаємо, луцькі підприємці отримують «листи щастя» про посилення карантину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися