Замість пенсії – тимчасова соціальна допомога
Волинь

Замість пенсії – тимчасова соціальна допомога

16 серпня 2020, 20:27
1
2
Сподобалось?
2

«Моя мати має лише 16 років стажу. Більше офіційно ніде не працювала, їздила трохи на сезонні заробітки. Чи матиме вона право хоч на якусь пенсію?»

Аліна, Волинська область

У разі, якщо особа досягла пенсійного віку починаючи з 2018 року і у неї відсутній страховий стаж 15 років, права на призначення пенсії вона не має. Відсутнє право і на встановлення тимчасової державної соціальної допомоги в органах соціального захисту населення. Однак особам, які досягли  встановленого пенсійного віку, не працюють та мають страховий стаж не менше 15 років, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» у період з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року, встановлюється органами соціального захисту населення тимчасова державна соціальна допомога. Вона призначається непрацюючим лише з урахуванням їхнього майнового стану та середньомісячного сукупного доходу і виплачується до досягнення особою віку, з якого набуває право на пенсію за віком. Максимальний розмір соціальних виплат українцям, яким не вистачає стажу для пенсії, з 1 липня цього року становить 1712 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • korolova_inna2221
    korolova_inna2221

    добрий день .хто може отримати максимальний розмір цієї виплати? Якщо з доходів це мінімальна пенсія чоловіка.Чи буде в мене максимальний розмір соцвиплати?

    2 грудня 2022, 13:04
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися