Працівники Луцького хлібокомбінату – 10 місяців без зарплати
Волинь

Працівники Луцького хлібокомбінату – 10 місяців без зарплати

13 серпня 2020, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Більше 5-ти мільйонів гривень боргують працівникам державного підприємства «Комбінат хлібопродуктів №2». 

Ситуацію на підприємстві вивчають члени громадської ради при Держрезерві, - розповів Суспільному голова громадської ради Сергій Бизов.

Сергій Бизов каже, що 83-м працівникам підприємства заборгували 5,5 мільйонів заробітної плати. Про ситуацію, говорить, він повідомить керівництво Держрезерву. "Громадська рада, як дорадчий орган, максимально буде цю ситуацію доносити Держрезерву, будемо це питання підіймати на Кабміні, звертатися до Верховної Ради. Людей кидати самих не можна", - каже голова громадської ради.

Керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що проблеми на підприємстві, з якого невідомо куди зникає зерно, тривають з 1991-го року. "Коли КХП №2 брали в оренду Чортківське хлібоприймальне підприємство, було 500 млн боргу, із них 320 - Держрезерву. Оці борги вони й тягнуть. Борги породжують борги. Або воно зупиниться, або дати нове життя", - каже Юрій Горбенко.

З 11 серпня на комбінаті хлібопродуктів №2 нова керівниця - уродженка Донеччини Яніна Божко. Жінка розповіла, що до приїзду на Волинь працювала на приватному аграрному підприємстві. Чому прийшла на збиткове державне підприємство – відповіла, що хоче кар'єрного зростання.

Машиніст елеватора Олександр Переведенчук каже: йому боргують заробітну плату за 10 місяців. Останню виплату, розповідає, отримував у червні – це був аванс за жовтень 2019-го. Зараз про гроші ці працівникам взагалі ніхто нічого не каже, чи будуть вони виплачуватись, чи не будуть, чи буде якась зарплата, чи не буде, ніхто нічого не знає, - каже чоловік.

Як розповів керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко, ймовірність того, що на підприємство зайдуть трейдери - торговці пшениці – мала, бо жнива закінчилися. Розглядатимуть можливість наповнення сховищ кукурудзою та соняшником, аби на комбінаті хлібопродуктів відновилася робота.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися