На Волині рятувальник витяг з води хлопчика, який тонув
Волинь

На Волині рятувальник витяг з води хлопчика, який тонув

13 серпня 2020, 21:00
0
0
Сподобалось?
0

На початку червня у селищі Маневичі на ставу Заходи ледь не загинув 10-річний хлопчик.

Його врятував місцевий житель Юрій Шинкарук, – розповіла Суспільному керівниця відділу волинських рятувальників Ірина Варварук.

Вона зазначила, що з початку року на волинських водоймах загинули 34 людини, із них 4 – дітей. Лише за липень втопилося 10 волинян. 9 людей врятували, серед них 3 дітей.

Рятувальники не рекомендують купатися у місцях, що не визначені органами місцевого самоврядування. У ставку, на якому сталася пригода купатися заборонено, – каже Ірина Варварук.

Того дня двоє товаришів Юрій Шинкарук та Максим Шиполік ловили рибу на ставку. Побачили, що діти стрибали з пірса в воду. Один із хлопців почав кричати та махати руками. Топився, – розповідають чоловіки.

Аби врятувати дитину, Юрій Шинкарук одягненим стрибнув у воду та витягнув хлопця. Надав першу медичну допомогу. Опісля хлопчик пішов додому, каже Юрій Шинкарук.

Рятівник додає: дітей, які приходять сюди плавати чи рибалити, бачить щодня. Не оминає цього місця, зі слів Юрія, і хлопчик, якого врятували чоловіки.

Про врятованого хлопця сусіди розповідають, що він дуже швидкий. «Хазяїн хороший, бо поки мати йде на ягоди, то він вже відро назбирав», – каже сусід Володимир Гордін.

Волинського рятувальника Юрія Шинкарука подали для визначення лауреатів щорічної Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» та номінуватимуть на премію «Людина року Волинського краю».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися