Підвищили на посаді директора волинської шахти, якого спіймали на хабарі
Волинь

Підвищили на посаді директора волинської шахти, якого спіймали на хабарі

14 серпня 2020, 17:37
0
0
Сподобалось?
0

Директор шахти №9 «Нововолинська» Павло Танчев, якого 30 липня затримали на отриманні неправомірної вигоди, продовжує будувати кар’єру в ДП «Волиньвугілля». Його не тільки не відсторонили від роботи, а й підвищили.

Про це Центру журналістських розслідувань «Сила правди» стало відомо з власних джерел.

Нагадаємо, 30 липня співробітники Департаменту стратегічних розслідувань і спецпідрозділу «Корд» провели обшуки на відокремленому підрозділі Шахта №9 «Нововолинська». За інформацією правоохоронців, керівник і головний інженер підприємства вносили до товарно-транспортних накладних недостовірні відомості про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. За це фігуранти вимагали у покупців неправомірну вигоду. Зловмисників затримали під час отримання «відкату» у сумі 23 тисячі гривень.

За інформацією голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, йшлося про виконувача обов’язків директора шахти Павла Танчева та головного інженера Олександра Шарка.

1-го серпня Павлу Танчеву обрали запобіжний захід. Луцький міськрайонний суд в особі судді Алли Полюшко відхилив клопотання слідчих про взяття підозрюваного під варту і призначив йому домашній арешт.

6-го серпня у Луцькому міськрайонному суді повинні були розглянути клопотання про відсторонення виконувача обов’язків директора шахти №9 «Нововолинська» Павла Танчева від посади. А 3 серпня виконувач обов’язків генерального директора ДП «Волиньвугілля» Юрій Благута підписав наказ про переведення підозрюваного в хабарництві гірника на адміністративну посаду в держпідприємстві. Тепер Павло Танчев – директор з виробництва на ДП «Волиньвугілля». Раніше він вже обіймав цю посаду.

Відтак Феміда в особі судді Луцького міськрайонного суду Андрія Сівчука відмовила слідчому та прокурору у відсторонені Павла Танчева від посади строком на два місяці. Окрім всього іншого суд взяв до уваги те, що в біографії підозрюваного немає судимостей.

Разом з тим прокуратура вже подала апеляційну скаргу щодо перегляду рішення про запобіжний захід.

Затриманого на хабарі директора волинської шахти підвищили на посаді

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися