Повернулась із-за кордону психічно хворою: що відомо про жінку, яка жебракує у Луцьку
Волинь

Повернулась із-за кордону психічно хворою: що відомо про жінку, яка жебракує у Луцьку

18 серпня 2020, 19:07
0
1
Сподобалось?
1

Необхідна допомога психічно хворій жінці Світлані, яка уже тривалий час мешкає на вулицях Луцька та ночує у під’їзді. Вона жебракує, ходить босоніж та у брудному лахмітті, годують її небайдужі, а нещодавно у неї почалися серйозні проблеми зі здоров’ям.

За словами людей, які знають Світлану, жінка до хвороби була дуже доброю, освіченою людиною. Деякий час жила у Болгарії, там у неї двоє дітей. Однак, близько десяти років тому вона повернулася з-за кордону уже психічно нездоровою та без документів.

Мешканці будинку, в під’їзд якого час від часу приходить ночувати Світлана, говорять, що тут у квартирі мешкає її брат. Він далекобійник і може зникнути на тривалий період, зараз також його немає, каже сусідам, що у відряджені, але запевняє, що ключі для сестри лишив, однак, Світлана – на вулиці. Раніше жінка жила саме з ним, чоловік навіть періодично клав її у лікарню, після цього Світлана поверталася адекватною, але зараз, за словами сусідів, кинув сестру напризволяще.

Восени 2019 року жінці викликали швидку уже небайдужі, тоді її забрали в психлікарню. Брат лише один раз провідав Світлану, але нічим не допоміг. Люди самостійно забезпечили жінку засобами гігієни, одягом та їжею. У березні вона вийшла з лікарні, була адекватною, гарно спілкувалася і все розуміла. Але не пройшло і місяця, як знову опинилася на вулиці і почала говорити сама з собою.

А зараз Світлані уже терміново необхідна госпіталізація – її стан дуже поганий: у неї зовсім не відкривається і загноїлося ліве око, набрякли ноги, вона має воші, голодує, ходить у тому, що дають їй небайдужі. Також жінка говорить сама з собою та агресивно реагує на оточуючих.

За словами сусідів, вони неодноразово викликали «швидку», але жінку не забирають до лікарні. У соціальній службі повідомляють: про Світлану їм відомо, однак нічого зробити не можуть без звернення від родича або сусідів. Але допоможуть Світлані, якщо вона буде становити загрозу для оточуючих, або ж для себе самої. Ситуацію жінки ускладнює й те, що у неї відсутні документи.

Небайдужі стурбовані станом Світлани, адже незабаром осінь та зима, як переживе їх жінка – невідомо, адже її необхідно забезпечити одягом та пролікувати. Єдина надія у людей – це публічний розголос.

Якщо Ви можете допомогти Світлані (юридично, одягом та ін.), зателефонуйте за номером +380995139507.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися