Вулицю в Луцьку планують перетворити на магістраль з активною торгівлею
Волинь

Вулицю в Луцьку планують перетворити на магістраль з активною торгівлею

27 серпня 2020, 17:59
1
-1
Сподобалось?
-1

У перспективі власники окремих земельних ділянок прагнуть перетворити вулицю Львівську на магістраль із яскраво вираженою торгівлею.

Про це йшлося 27 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, пише ІА Волинські новини.

Депутати розглянули проєкт рішення Про погодження коригування проєкту детального плану території житлового кварталу в межах вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса у місті Луцьку.

Як розповів керівник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз, один із власників земельної ділянки, хоче змінити її цільове призначення – з житлового будівництва на комерційне.

«У цьому й полягає коригування цього проєкту. Планується будівництво невеликого торгового центру з фасадом на вулиці Львівській, – сказав Веніамін Туз. – У новому генеральному плані ця тенденція буде зберігатися, тобто ми бачимо бажання учасників містобудівних процесів вздовж вулиці Львівської розвивати комерцію».

Також на розгляд винесли ще один проєкт рішення – Про надання дозволу на розроблення проєкту детального плану території в межах вулиць Львівська, Гончарівка, Левітана в місті Луцьку.

Веніамін Туз повідомив, що новий власник земельної ділянки на вулиці Львівській також хоче розвивати комерцію.

«Очевидно, що вулиця Львівська в перспективі набуде вигляду магістралі з насиченою торгівлею. Власне, один із власників земельної ділянки хоче запропонувати своє бачення розвитку цієї території», – сказав він.

Та нагадав, що свого часу цей землевласник хотів розмістити на своїй ділянці десять тимчасових споруд, однак його сусіди були категорично проти такої ідеї.

Депутат Віктор Ящук звернув увагу, що власники земельних ділянок не повинні вирішувати долю цілого району.

Далі проєкти рішень розглянуть на сесії міської ради.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися