Як місто на Волині відзначило свій 70-річний ювілей
Волинь

Як місто на Волині відзначило свій 70-річний ювілей

31 серпня 2020, 09:55
1
0
Сподобалось?
0

В останній день літа Нововолинськ відзначив 70-ту річницю з часу заснування.

Символічно, що у день народження міста професійне свято також відзначають гірники, бо своєму народженню Нововолинськ завдячує  людям цієї мужньої професії, повідомляють у мерії міста.

Хоча через карантинні обмеження не було масових гулянь і великих концертів, як у попередні роки. Однак, цього дня нововолинці почуваються іменинниками. Тому, як і належить, були вітання,  квіти, нагородження.  Головною подією стало відкриття оновленого  стадіону  міста після його  капітальної реконструкції, на якому і відбулися урочистості. Цей спортивний об’єкт увійшов до державного проєкту «Україна – чемпіон» і нині він набув сучасного вигляду.

Насамперед відбулося  шоу-дефіле від дитячого духового оркестру «Львівські фанфари».

На початку урочистої церемонії свята прозвучав Державний Гімн України.  Потому поклали квіти до пам’ятного знаку Першобудівникам міста, меморіальної стели загиблих учасників Революції Гідності та АТО і до фотостели Небесної Сотні.

Міський голова Віктор Сапожніков пригадав   основні історичні віхи Нововолинська і тих людей, хто творив його літопис і  збагачував традиції.

Під час святкувань нововолинцям вручили нагороди і грамоти.

До ювілею міста вперше на стадіоні  прозвучав гімн Нововолинська, який написали у співавторстві  Ірина Мартинишин та Юрій Савраюк.

Міський голова Віктор Сапожніков разом із гостями перерізали стрічку оновленого стадіону імені сестер Абашидзе, уродженок Нововолинська, майстрів  спорту Міжнародного класу з легкої атлетики.

На бульварі Шевченка організували мистецьку алею. Місцеві майстрині  влаштували ярмарок сувенірної продукції. А працівники книгозбірень міста відкрили бібліотечну лаунджзону.

Працівники музею і міського клубу провели гру-квест «Пізнай своє місто.

У парку культури та відпочинку працювало  містечко атракціонів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ОГО
    ОГО

    А ДЕ ДЕПУТАТ ?

    3 вересня 2020, 14:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися