Ірина ГУЛІН
Волинь

Волинянка у своєму садку вирощує білі гриби

6 вересня 2020, 15:16
0
0
Сподобалось?
0

У саду Юрія Гуліна із Запоківного Ратнівського району ростуть не лише фруктові дерева, а й дуби, під якими красуються білі гриби. Перехожі дивуються і роздивляються, а ще мацають грибочки, не вірячи, що справжні. Юрій і сам милується своїм садом та ділиться секретами, як вдалося виростити гриби.

Раніше Юрій поштою виписував сухі грибниці білих грибів та лисичок, та жоден з них не виріс у саду. А то якось почув, що житель сусіднього села Височне самостійно вирощує білі гриби, розсіває грибниці в лісі, а потім там їх збирає. Розпитав – і собі спробував. Але вирішив розвести гриби біля хати. І вийшло – вже три роки має у своєму саду власні гриби.

– Перших два роки виросло до десяти грибів – ми їх смажили. На смак трохи схожі на маслюків. Але й у лісових грибів смак різний у березовому, дубовому чи сосновому лісі. У моєму саду вони ростуть під дубами.

А цього року очам не повірив, коли нарахував аж 38 грибів! Підливали їх, але не колодязною водою, а дощовою або зі ставка. Хоча й погода була сприятливою. Виросли гриби у саду саме тоді, коли йшли дощі. Маленькими не зрізував, «годував» до великих, поки шапка не почала змінювати колір. Найбільші з них важили до пів кілограма. Їх усіх пустив на розсаду, тобто розсіяв утворену міцелію-грибницю по всьому подвір’ї. Юрій сподівається, що наступного року вся присадибна ділянка буде у грибах.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися