У Луцьку встановлять світлофор на переході, де авто на смерть збило 10-річного хлопчика
Волинь

У Луцьку встановлять світлофор на переході, де авто на смерть збило 10-річного хлопчика

7 вересня 2020, 15:46
1
0
Сподобалось?
0

У Луцьку на вулиці Дубнівська біля школи №28 заберуть дві зупинки та встановлять на цій ділянці знак про обмеження швидкості. 

Про це говорили у понеділок, 7 вересня, під час наради, йдеться на сайті Луцькради. 

Як повідомлялося раніше, в суботу, 5 вересня, на вулиці Дубнівській у Луцьку на переході водій автомобілю ГАЗ на смерть збив 10-річного хлопчика.

Після чого 6 вересня на тому ж переході місцеві перекрили дорогу, вимагаючи встановити біля школи світлофор.

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов повідомив, що підготували проєкт рішення про виключення двох зупинок біля ліцею №28 з затвердженого переліку. Це питання розглянуть 8 вересня під час позачергового засідання виконкому.

Ще одним питанням було встановлення знаку обмеження швидкості поблизу школи. Начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту ЖКГ Володимир Козел зауважив, що до кінця тижня відповідні дорожні знаки встановлять. Розробляють проєкт внесення змін у схему організації дорожнього руху.

Щодо питання встановлення світлофору, то, за словами Володимира Козела, тут процедура значно довша. Першочергово буде замовили проєктну документацію. На її виготовлення необхідно щонайменше два тижні. Опісля проєкт проходитиме експертизу. Далі оголосять конкурсі торги на визначення виконавця робіт. Згідно з чинним законодавством, ця процедура триватиме місяць.

В.о. мера Григорій Пустовіт, у свою чергу, повідомив, що на будівництво світлофора із інфраструктурою необхідно орієнтовно 800 тисяч гривень. Кошти для цього планують передбачити у міському бюджеті на найближчій позачерговій сесії міської ради.

За словами Андрія Крутня, таку роботу проводять постійно, але зроблять ще раз додатково і сформовані пропозиції. Від завтра інспектори ювенальної превенції проводитимуть у школах зустрічі з учнями щодо роз’яснення дотримання правил дорожнього руху, - повідомив заступник начальника ГУНП України у Волинській області Сергій Козак.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юлія
    Юлія

    На Волі, чи не можна було б встановити світлофор на за вимогою, навпроти магазину Знання, там і садочок і магазин, і перехрестя, зупинки, дитяча бібліотека, поліклініка, а перейти дорогу дитині екстрім.

    7 вересня 2020, 18:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися