У музей на Волині передали речі загиблого в Іловайському котлі Героя
Волинь

У музей на Волині передали речі загиблого в Іловайському котлі Героя

8 вересня 2020, 14:46
0
0
Сподобалось?
0

6 вересня до Ковельського музею передали особисті речі ковельчанина Олександра Петровича Ярмолюка, командира мінометного розрахунку 51-ої механізованої бригади, який загинув 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі під час обстрілу українських військових, що виходили з оточення так званим «зеленим коридором».

Про це інформує КовельPost.

"Речі, які були з ним в АТО, на жаль, не збереглися, окрім військового заплямованого кров'ю квитка, який сьогодні свято бережуть рідні. Дружина героя - Юлія Юріївна Ярмолюк, поділилася з нами деякими матеріалами з сімейного архіву", - зауважує директор Ковельського історичного музею Маргарита Матвійчук.

Тепер у музеї всі охочі зможуть побачити те, чим користувався військовий у цивільному житті: атестат про закінчення у 1999 році Ковельської загальноосвітньої школи I-III ступеня №10, диплом про закінчення Ковельського ПТУ №5, трудова книжка з 2000 р., закордонний паспорт, свідоцтво про державне страхування, банківська картка, свідоцтво на право перевезення автотранспортом в міжнародному автомобільному сполученні (шість років Олександр Ярмолюк працював у Ковельському туристичному агентстві), водійський талон, членський квиток Товариства сприяння оборони України, свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобі, світлини та інше.

Після фондового опрацювання власні речі Олександра Ярмолюка поповнять колекцію Ковельського історичного музею «Герої не вмирають!».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися