В ОТГ на Волині поліцейські переводять школярів через дорогу
Волинь

В ОТГ на Волині поліцейські переводять школярів через дорогу

10 вересня 2020, 13:20
0
0
Сподобалось?
0

У Боратинській ОТГ на період навчального року поліцейські громади будуть патрулювати біля пішохідних переходів, що знаходяться поруч з навчальними закладами.

Про це Суспільному розповіла юрисконсультка Боратинської сільської ради Богдана Макарчук.

У Боратинській громаді - 12 сіл та 5 загальноосвітніх навчальних закладів. Лежачі поліцейські є лише біля школи у селі Рованці, біля решти шкіл їх не має. Світлофорів - не має жодного", - каже Богдана Макарчук.

Відтак, у громаді вирішили подбати про безпеку школярів на дорозі та залучити патрульних. Правоохоронці стежать за дотриманням правил дорожнього руху, а також контролюють чи водії пригальмовують та пропускають дітей на пішохідних переходах.

"У громаді працює два офіцери з березня місяця. В обласному управлінні патрульної поліції пообіцяли у жовтні дати додатково ще один екіпаж для патрулювання території ОТГ. З 8:30 та до 9:00, коли учні починають сходитися до боратинської школи, правоохоронці регулюють автомобільний рух. Щодня обирають іншу школу, яка є в об'єднаній територіальній громаді. Біля кожного навчального закладу - небезпечний автомобільний рух та неврегульовані пішохідні переходи. Світлофори планують закупити, а поки не обходяться без допомоги поліцейських, - розповіла юрисконсультка.

Окрім цього, поліцейські проводять для школярів так звані «уроки безпеки», де розповідають про найбільш розповсюджені причини аварій, про правила та обов’язки пішоходів, а також про відповідальність, яка передбачена за порушення Правил дорожнього руху.

Патрулювання частково пов'язане з аварією за участю дітей, яка відбулась у Луцьку 5 вересня. Нагадаємо, що на вулиці Дубнівській, біля навчального закладу 10-річний хлопчик переходив дорогу на "зебрі" разом із своїм товаришем. Його збила машина, дитина загинула. 9 вересня Луцькрада під час позачергового засідання сесії передбачила гроші на облаштування світлофору на вулиці Дубнівській, де трапилось ДТП.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися