Раніше плакала від горя, а тепер – від щастя
Волинь

Раніше плакала від горя, а тепер – від щастя

16 вересня 2020, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

Про трагедію у сім’ї Ольги Вульчин з Нововолинська вперше наша газета написала у 2005 році. Тоді розповіли, як вдовиця залишилася одна-однісінька після смерті чоловіка з вісьмома дітками на руках. Найстаршій дочці було дванадцять літ, найменшій – кілька місяців.

Відтоді минуло п’ятнадцять років. Увесь цей час ми постійно підтримували зв’язок із сім’єю Вульчинів, часто розповідали в газеті про дітей, маму. Намагалися допомагати, запрошували інших це роботи. Приємно, що багато читачів відгукувалися на біду. На адресу редакції приходили кошти, речі, які ми одразу передавали сиротам.

Коли газеті «Вісник+К» було двадцять років, Вульчини приїжджали нас вітати до Луцька. Ми й досі пам’ятаємо те запашне, неймовірно смачне печиво, яке привозила мама Оля з дітками вісниківцям у подарунок.

П’ять років тому у сім’ї наших підшефних відбулося перше весілля – одружувався син Віталій. Ми, звичайно, їздили вітати молодят. Потім вийшла заміж найстарша, Людмила. А минулої суботи стала під вінець Іванка. І нас знову запросили розділити цю сімейну радість.

Вельми приємно було гуляти на тому славному весіллі. Мати молодої крадькома витирає непрохану сльозу, те ж саме робить і бабуся Галя.

– Навіть не знаю, коли повиростали мої дітки, – каже зворушливо ненька. – Здавалося, що вони завжди будуть дрібненькі.

– То чого тоді плакати – треба радіти, – підбадьорюю розчулену матір.

– То я від щастя плачу, – відповідає. – Бо ті сльози від горя уже давно вилила.

І справді, усі Вульчини, котрі, здавалося, ще вчора ходили пішки під стіл, – як на підбір: високі, красиві! Три сини і п’ять дочок. Сашуня, котра у 2005 році ще лежала в колисці, на весіллі уже була старшою дружкою у сестри-молодої. Дивлюся на них і тішуся Олиними дітьми, як своїми.

Я сидів за весільним столом із сином Віталієм, котрий п’ять років тому одружився. Поруч – уже його син Микита. Хотів дати йому в подарунок сотню гривень, той кисло скривився і відхилив банкноту.

– Не хочу, на ній мікроби.

І занурився у свій ґаджет. Грамотний нівроку!

Росте вже третє покоління Вульчиних. До речі, усі діти Ольги вчаться чи закінчили середньо-спеціальні та вищі заклади освіти, працюють. Уже допомагають мамі. Дуже дружні, не забувають і бабусь Галину та Ларису.

Весілля було дуже веселим, було багато пісень і танців, жартів та тостів. Користуючись нагодою, ще раз вітаємо молодят. Любові, щастя вам і добра!

Євген ХОТИМЧУК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися