На Волині чоловіку з ока лікарі витягнули великий шматок металу
Волинь

На Волині чоловіку з ока лікарі витягнули великий шматок металу

2 жовтня 2020, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Волинські офтальмологи врятували зір важкотравмованому чоловіку, якому під час роботи з металом в око потрапив осколок.

Про це повідомляють у Волинській обласній клінічній лікарні.

До лікарні звернувся пацієнт, який декілька годин тому отримав серйозну травму при роботі з металом. При огляді та під час комп'ютерної томографії лікарі встановили та підтвердили діагноз проникаючого поранення ока з внутрішньоочним стороннім тілом.

Пацієнта екстрено направили в операційну, де хірурги Артем Уразов та Лідія Рудавська видалили з ока пацієнта величезний (6х3 мм) металевий осколок, який пронизав все око аж до сітківки, ураження якої могло б спричинити повну сліпоту.

«На превелике щастя, операція пройшла успішно, металевий осколок вилучили, призначили відповідне лікування задля боротьби з інфекцією та запаленням. На сьогодні, стан ока пацієнта є задовільним, зорові функції поступово покращуються. За декілька тижнів пацієнта чекає наступний етап оперативного лікування для досягнення максимального функціонального результату. Раніше, таких пацієнтів необхідно було скеровувати в інші міста, проте наразі сучасне та якісне обладнання нашого відділення дозволяє проводити найскладніші операції на очах, економлячи дорогоцінний час, який є дуже важливим, наприклад, при патології сітківки чи травмах ока», – йдеться у дописі на сторінці відділення.

Також у період з 21 по 27 вересня на базі відділення провели черговий день вітреоретинальної хірургії (хірургії сітківки та склистого тіла), під час якого виконали 9 надзвичайно складних операцій на очах волинян, без яких шансів на покращення зору практично не було б.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися