У храмі на Волині провів службу скандальний «пропутінський» священник
Волинь

У храмі на Волині провів службу скандальний «пропутінський» священник

4 жовтня 2020, 18:58
0
0
Сподобалось?
0

4-го жовтня у храмі села Галинівка Оваднівської ОТГ богослужіння здійснив священник Олексій Шаран, який «прославився» тим, що привітав Путіна у Фейсбуку. Мешканці села, які є прихильниками ПЦУ, обурилися таким візитом Шарана в храмі. Опісля богослужіння, спеціально створена комісія планує провести у храмі інвентаризацію, тобто опис майна і матеріальних цінностей.

Про це інформує БУГ.

Нагадаємо, після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9-го серпня були ініційовані збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. В цей же день Володимир-Волинська єпархія УПЦ направила служити в храм іншого священника Юрія.

З того часу про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть, де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Проте 4-го жовтня він раптом завітав до храму і навіть здійснив там богослужіння. Ця “витівка” мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалася.

Під храмом зібралися люди, частина із них стояли на вулиці, дотримуючись, таким чином, карантинних вимог. Приїхали і правохооронці. Проте отець Шаран вів богослужіння в храмі дуже довго. Також у храмі бачили отця Юрія, якого «поставили» замість Шарана раніше.

Як повідомили БУГу, 22-го вересня відбулися установчі збори нової парафіяльної ради. Головою нової ради обрали Ярослава Демчишина.

Він і розповів, що після візиту колишнього настоятеля планують провести в храмі інвентаризацію, щоб передати майно і матеріальні цінності новій парафіяльній раді. Проте наразі цього зробити не можуть, адже їх не пускають до вівтаря храму.

“Намагаємось проводити інвентаризацію майна, священник (отець Олексій Шаран, – ред.) перешкоджає, відштовхував адвоката, який допомагав нам юридично правильно все провести. Також священник каже, що ці збори не є правомірними, оскільки збори повинен збирати особисто він як настоятель храму, хоча статут, який зараз діє в храмі, передбачає і скликання зборів ініціативною групою, яка зареєструвалась і має таке відповідне право”, – розповідає Демчишин.

Журналісти спробували зв’язатися із пресслужбою Володимир-Волинської єпархії УПЦ, але там відповісти вони наразі не в силі. Офіційний коментар про візит Шарана в храм протоієрей Володимир Мацур обіцяв надати згодом. Також зазначив, що Шаран тимчасово відсторонений від здійснення богослужінь.

Ярославу Демчишину секретар єпархії УПЦ повідомив, що Олексій Шаран від обов’язків відсторонений та не має права там здійснювати богослужіння. Також зазначив, що на його місце був призначений отець Юрій.

На місці охорону порядку забезпечували правоохоронці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися