У Луцьку провели флешмоб до Всесвітнього дня інформування про ДЦП
Волинь

У Луцьку провели флешмоб до Всесвітнього дня інформування про ДЦП

6 жовтня 2020, 19:26
0
0
Сподобалось?
0

6 жовтня – Всесвітній день інформування про ДЦП. Це світовий інноваційний проєкт, покликаний змінити світ для людей, що живуть з діагнозом ДЦП, і для їх сімей.

Із метою інформування громадськості про людей та дітей, які мають діагноз ДЦП, створення умов для їх подальшої максимальної соціалізації та якісного інклюзивного простору в межах Луцька 4 жовтня 2020 року провели флешмоб-ходу «Ми – рівні, ми – такі, як усі», повідомляє міськрада.

Захід організований управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради і громадською організацією «Ресурсний центр «Кольорова капустинка».

До учасників ходу з вітальним словом звернулась Ліна Галан, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: «До нас звернулась громадська організація «Кольорова капустинка» з ініціативою долучення міста Луцька до відзначення Всесвітнього дня інформування про ДЦП. Сьогодні ми хочемо проінформувати людей перш за все про те, що серед нас є особливі діти на яких потрібно звернути увагу і побачити дитину, з її інтересами та вподобаннями. Ми всі різні, але – рівні. Те, що нас об’єднує – це бажання приймати і віддавати любов. Бажання жити повноцінним життям і бути частиною суспільства. Бажання мріяти».

Також вона вручила всім дітям громадської організації яскраві сонячні парасольки з логотипом Всесвітнього дня інформування та громадської організації «Кольорова капустинка». Крім того, маленькі капустенята отримали футболки з веселими звірятами від ВОБФ «Дитяча місія. Україна».

Всесвітній день інформування про ДЦП – це рух людей з ДЦП та їхніх сімей, а також організацій, які їх підтримують. Під час ходу, який почився від кованого сердечка на Площі Героїв Майдану та завершився біля піцерії на проспекті Молоді, відбувалось інформування перехожих про ДЦП шляхом розповсюдження календариків та постерів.

По своєму шляху хода тричі зупинялась для того, щоб батьки разом з дітьми склали фрази, які б хотіли донести до усіх: «Ми – рівні, ми – такі, як усі», «Рухаємося разом» та «Кольорова капустинка». Але літери для послання були не звичайні, а у форматі «Доброшрифт». Це шрифт, який придумали самі діти з ДЦП.

По завершенню ходи на всіх учасників чекало захоплююче «КріоШоу» від студії свята «Карамболь». А піцерія «Соло» пригостила дітей піцою та соком.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися