У селі на Волині «з нуля» збудували амбулаторію
Волинь

У селі на Волині «з нуля» збудували амбулаторію

7 жовтня 2020, 09:25
0
0
Сподобалось?
0

6 жовтня відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Затурці Локачинського району, яку збудували з «нуля».

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Обслуговуватиме медичний заклад близько 10 тисяч населення: як місцевого, так і з навколишніх сіл. Потужність – 15 робочих місць, з яких 3 – сімейні лікарі, але, як зазначив завідувач амбулаторії, не виключають, що візьмуть і четвертого лікаря, адже роботи вистачає. Нині декларації заключили орієнтовно 8 тис. жителів, однак місцева влада каже, що Затурцівська громада налічує понад 10 тисяч громадян, тож звертатимуться саме сюди.

Варто наголосити, що амбулаторія у селі Затурці Локачинського району – одна із 23 амбулаторій, які будуються в області коштом субвенції із державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості.

Кошторисна вартість будівництва понад 9 мільйонів гривень. Загальна площа новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини - 317 кв метрів.

У новій амбулаторії облаштовані кабінети для сімейних лікарів, кімнати для персоналу, стерилізаційні, кабінет профілактичних щеплень тощо. Загалом амбулаторія дуже простора, доступна для людей з інвалідністю та обладнана усім необхідним.

Єдина проблема – дорога до амбулаторії, яка нині в жахливому стані. Однак місцева влада запевнила, що тендер уже проведений і незабаром приступлять до роботи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися