У Луцьку колектив пологового - проти лікування на базі закладу коронавірусних хворих
Волинь

У Луцьку колектив пологового - проти лікування на базі закладу коронавірусних хворих

12 жовтня 2020, 14:22
0
0
Сподобалось?
0

Трудовий колектив Луцького клінічного пологового будинку заявив, що його «поставили перед фактом» про облаштування інфекційного шпиталю на базі закладу, натомість згоди керівництва та медиків закладу – не було.

Про це йдеться на офіційній сторінці пологового будинку у Фейсбуку.

У заяві запевняють, що під виглядом перепрофілювання закладу влада хоче «зупинити надання колективом висококваліфікованої акушерської допомоги всім бажаючим».

«Колектив установи стурбований тим, що місто втратить установу з великою історією, де зародилося акушерство та УЗД на Волині, де народилося не одне покоління відомих людей, де щороку народжується близько 2000 малюків, який складає потужну конкуренцію не лише перинатальному центру, а й іншим пологовим будинкам України, в якому є все сучасне обладнання та аппаратура і колектив може надати будь-яку акушерсько-гінекологічну допомогу...

Ми знаємо ситуацію з COVID-19 в регіоні і вважаємо абсурдним і вкрай непрофесійним рішення про створення інфекційного шпиталю в центрі міста, в житловому районі, ще й набазі пологового будинку, де на території гуляють молоді мами з колясками, що суперечить всім нормам Епідеміології та Інфекційного контролю, коли є установи більш пристосовані для того (і пустують) з лікарями відповідних спеціальностей», - йдеться у повідомленні.

Медики пологового запевняють що ініціюють ряд зустрічей, звернень та навіть протестів.

У коментарі ІА ВолиньPost керівник Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук зауважив, що станом на 12 жовтня медичний заклад продовжує функціонувати у звичному режимі. Натомість жодних документів про перепрофілювання корпусу пологового будинку під інфекційний шпиталь ні він, ні колектив не бачили.

«Жодні роботи станом на зараз не тривають. 15-го жовтня мають приїхати кисневі точки. І то ще невідомо, чи вони для нас, чи для обласної лікарні. Наразі лише привезли ліжка і поставили там, де є вільні для них місця», – розповів Михайло Токарчук. Він зауважив, що ініціював зустріч колективу із керівником міського управління охорони здоров’я Володимиром Лотвіним, аби почути відповіді на питання, які турбують медиків.

Натомість сам Володимир Лотвін у коментарі журналістам видання зауважив, що остаточного рішення щодо перепрофілювання пологового під шпиталь ще немає.

«Це ще у процесі. Інфекційні стаціонари переповнені. Шукаємо шляхи вирішення. Готуємося, що буде збільшена кількість захворювань, тому шукаємо резервне місце. Це один з варіантів. Ми ще вивчаємо це питання», - сказав Лотвін.

Зауважимо, днями у ЗМІ з’явилася інформація про те, що на базі акушерського корпусу пологового будинку створюють інфекційний госпіталь для хворих на коронавірус на 250 ліжкомісць і сотню місць із кисневими точками.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися