У Волинській облраді на аукціоні продали 627 кілограмів бурштину
Волинь

У Волинській облраді на аукціоні продали 627 кілограмів бурштину

17 жовтня 2020, 10:06
0
0
Сподобалось?
0

Перший аукціон легально видобутого бурштину 16 жовтня провели у Луцьку.

Продавали каміння масою від кількох грамів до пів кілограма. Увесь видобутий на Волині бурштин організатори аукціону розділили на 8 фракцій, повідомляє Суспільне.

Під час першого аукціону «з молотка» пішло 627 кілограмів бурштину на загальну суму 21 мільйон 650 тисяч гривень.

Обласне комунальне підприємство «Волиньприродресурс», яке місяць тому почало копати каміння, за цей час добуло тонну 84 кілограми янтарю, який виставили на торги, – розповів Суспільному його керівник Анатолій Капустюк.

Найдорожчі лоти експерти Державного гемологічного центру оцінили у майже 2700 доларів за кілограм, розповів його керівник Андрій Ткаленко. В еквіваленті це – майже 77 тисяч гривень. «Видані відповідні експертні висновки за формою, затвердженою Міністерством фінансів», – каже керівник гемогогічного центру.

В дебютних торгах взяли участь українці та іноземці. Найбільшу покупку в онлайн-режимі зробили естонці, які придбали 100-кілограмову партію за 210 тисяч доларів США. За курсом НБУ це – 5 мільйоні 950 тисяч гривень.

Українці купували менші партії. «Ціна кусається, зате походження 100% підтверджене», - розповів учасник аукціону Ігор Лішишин. З його слів представники бурштинового бізнесу, які прибули на аукціон раді вийти з тіні.

Як розповів керівник комунального підприємства з видобутку бурштину на Волині Анатолій Капустюк, усі вторговані на аукціоні кошти йдуть в обласний бюджет. Подібні торги в Луцьку планують проводити тепер щомісяця.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися