Через волинський пункт пропуску в Україну загнали десятки бойових машин
Волинь

Через волинський пункт пропуску в Україну загнали десятки бойових машин

19 жовтня 2020, 18:20
0
-1
Сподобалось?
-1

За 200 мільйонів державних гривень українська армія мала б отримати пів сотні бойових машин піхоти.

Особливо потрібних тоді, коли на фронті в піхоту постійно стріляє ворог. Так, принаймні було 2015 року. Відстежити цей заплутаний ланцюжок подій дуже складно. Тут і Міноборони, яке спочатку каже, що БМП потрібні, а потім – уже «ні». А потім потрібні знову. І дивні виплати: коли ці БМП купують за кордоном удесятеро дорожче. А потім забувають їх забрати, – йдеться у розслідування ТСН.

Все почалося у 2015 році.Тоді Міністерство оборони заявило, що армії потрібна майже сотня БМП-1. Для цього державний «Укрспецекспорт» знаходить іноземного постачальника – польську фірму. Потім з'ясувалося, що ця техніка не потрібна. Згодом контракт таки хтось відновив. І вже у 2018 році Україна отримала два десятки бойових одиниць. Тоді й влаштували показ придбаної спецтехніки, мовляв, контракт успішний. Потім в Україну нічого їхало. Аж до 2020 року, коли Україна через суди забирала в польської фірми заборговані одиниці техніки.

Генеральний директор «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря заявив, що у 2017 році був укладений контракт і коштами від Міноборони заплачено аванс у сумі близько 9 мільйонів доларів. Контракт передбачав поставку ста бойових машин.

Після двох років невиконання контракту, після силового вилучення БМП з Польщі ми так і не отримали ту кількість техніки, за яку заплатили. Польська компанія винна Україні три мільйони доларів. Тим часом вибиті одиниці техніки доукомплектовують на Житомирському бронетанковому заводі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися