Біля Луцька виборці голосуватимуть у приміщенні, що розвалюється
Волинь

Біля Луцька виборці голосуватимуть у приміщенні, що розвалюється

20 жовтня 2020, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

Виборчу дільницю у селі Дачне розмістили у приміщенні будинку культури. Воно осипається, сиріє і валиться, - каже староста Прилуцького старостинського округу Валентин Арчибасов.

На цій дільниці має голосувати 808 виборців, це – жителі сіл Дачне та Жабка. Як розповів староста округу, через незадовільний стан будівлі, півтора роки тому у приміщенні припинились заняття гуртків, з’їхала бібліотека, виборчу дільницю не перенесли, пише Суспільне.

У приміщенні клубу чергує членкиня дільничної виборчої комісії Ніна Довга. Вона працює на дільниці 30 років.

Жінка каже: на дільниці все нормально. А як напалити, то ще й буде тепло. «Приходили пожежники, огляд приміщення робили. Правила пожежної безпеки дали».

Жителька села Дачне Марія розповіла, що на вибори не піде, бо боїться аварійного приміщення сільського клубу. А 70-річний Володимир, налаштований більш оптимістично, ніж його односелиця. Каже, що приміщення сто років стоїть і ще один день простоїть. «Ну а куди дітися? Куди іти голосувати? Що в Прилуцьке піду чи що?», - каже чоловік.

Статусу аварійного приміщення дільниця немає. Староста округузвернувся до держадміністрації. Йому там пояснили, що перереєструвати виборчу дільницю - клопітно. «Статус аварійного визначає проєктна організація, яку запросять і з якою укладуть договір, вона проведе дослідження. Отак ми з вами подивимось – ніби аварійне, але немає документів, значить воно рахується неаварійним», - каже Валентин Арчибасов.

Тож вибори 25 жовтня відбудуться у цьому приміщенні. Кабінки для голосування розставлять на відстані півтора метра, приготували шість скриньок, територію навколо сільського клубу розчистили від чагарників, - розповіла членкиня ДВК.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися