Волинянин без їжі та сну дві доби йшов повстанськими стежками
Волинь

Волинянин без їжі та сну дві доби йшов повстанськими стежками

25 жовтня 2020, 21:14
0
0
Сподобалось?
0

Василь Печук – відома людина у Шацькому краї Волині. Він бізнесмен, а ще екстремал, який любить кинути виклик своєму тілу. Нещодавно він загорівся бажанням пройти стежками героїв УПА.

Аж підошви горіли

100-кілометрова подорож поліськими лісами розпочалася у селі Смідин Старовижівського району. Разом з паном Василем у «Залізний похід» вирушили й однодумці з різних куточків України: Львова та Києва, тернопільського Кременця, селища Коломак, що на Харківщині, а також з міста Охтирка Сумської області. Разом зібрався 41 учасник, не лише чоловіки, а й жінки різного віку.

Маршрут був добре продуманий. Кожні 8–10 кілометрів екстремали зупинялися на короткий привал. Довший перепочинок мали лише на півдорозі до озера Світязь, де фінішували. Їжі не вживали, а от води мали вдосталь. Аби підкріпитися, брали із собою спеціальні  безалкогольні цукровмісні напої.

– Під час походу дозволялося зійти з дистанції будь-де й будь-коли, – розповів Василь Печук. – І через 50 кілометрів нас залишилося 22. Звісно, брати участь у подібних заходах непідготовленим не можна, адже маршрут виснажливий і потребує витривалості. Навантаження неймовірне! На останніх кілометрах навіть у бувалих спортсменів підошви ніг аж горіли. Але похід вдався, і я цьому радий.

Новий рік зустрів на вулкані

Чоловік часто дивує родину та знайомих своїми перемогами над собою. Цього року, зокрема, він здійснив підйом на діючий вулкан Котопахі. Це друга за висотою вершина у південноамериканській країні Еквадор. Її висота – 5897 метрів над рівнем моря.

До речі, піднімався на засніжену вершину пан Василь у… новорічну ніч. І коли вдома дзвеніли келихи, наповнені шампанським, а ми вітали один одного зі святом, він гордо підіймав жовто-блакитний стяг з надписом «Шацьк» над горами. Василь Печук єдиний з компанії альпіністів дійшов до самісінької вершини, іншим забракло сил.

– Ми стартували з дистанції 4000 метрів над рівнем моря. Піднімалися повільно, майже вісім годин. Але настрій був хороший, – згадує чоловік.

Окрім національного прапора, на вулкан він виніс ще й… ялинку. Правда, штучну, невеличку, все ж вона яскраво доповнила святкову атмосферу.

Пан Василь також є учасником різних веломарафонів. Чим далі дивуватиме? Свої плани тримає у секреті.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися