Новопризначений керівник СБУ на Волині брав участь у зачистці Майдану
Волинь

Новопризначений керівник СБУ на Волині брав участь у зачистці Майдану

22 жовтня 2020, 11:45
1
0
Сподобалось?
0

Новопризначений керівник Управління Служби безпеки України у Волинській області брав активну участь у проведенні спецоперацій проти Майдану у 2014 році, а у 2018 році проводив маски-шоу в Буковелі.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Нагадаємо, 21 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення керівником Управління Служби безпеки України у Волинській області Миколи Лисененка. До цього Управління СБУ області очолював Павло Данюков.

Микола Лисененко раніше працював на посаді першого заступника керівника Управління Служби безпеки України у Івано-Франківській області та деякий час тимчасово виконував обов’язки керівника управління.

За інформацією Фіртки, на посаду першого заступника керівника СБУ в Івано-Франківській області полковника Миколу Лисененка було призначено 30 травня 2018 року.

Раніше у 2013–2014 роках Микола Лисененко перебував на посаді заступника керівника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Як зазначено, він свого часу проводив спецоперації проти Майдану у 2014 році. Зокрема, проводив диверсії на об’єктах житлово-комунальної сфери, водо- та електропостачання. Був організатором відключень електроенергії, водо-, газо- та теплопостачання адмінбудівель, у яких розміщувалися мітингувальники, в тому числі в будинку «Профспілок», де перебували поранені та важкохворі люди.

Попри це, Микола Лисененко пройшов перевірку, передбачену ЗУ «Про очищення влади», та отримав підвищення в Головному управлінні контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки.

А відразу після призначення на посаду першого заступника керівника Управління СБУ в Івано-Франківській області полковник пролобіював призначення на керівні посади в Івано-Франківському УСБУ своїх колишніх підлеглих, з якими працював на зачистках Майдану.

На новій посаді в Івано-Франківську Микола Лисененко розпочав роботу, направлену на аналіз бюджетної, лісової, земельної сфер з метою виявлення протиправних механізмів та формування схем отримання від суб’єктів підприємницької діяльності систематичної грошової винагороди.

Під керівництвом Миколи Лисененка у вересні 2018 року проходила так звана боротьба проти майбутнього кандидата в президенти країни Олександра Шевченка – відбулися обшуки в приміщеннях всіх фірм, які є співвласниками «Буковелю», ресторанах та навіть дорожньо-експлуатаційній компанії ПБС. Тоді працівники СБУ приїхали на обшуки у ТК «Буковель» на автомобілях з іноземною реєстрацією. У заручниках опинилися навіть журналісти – 200 працівників ЗМІ з цілої України в цей час перебували там на Фестивалі журналістики.

Окрім того, компанію ПБС було усунуто від участі в тендері на замовлення робіт з ремонту дороги на вулиці Стефаника у місті Городенка.

На фото – Микола Лисененко (крайній справа) разом із тодішнім головою Івано-Франівської ОДА Денисом Шмигалем на зустрічі з фронтовиками у листопаді 2019 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Люстра
    Люстра

    Так це треба вітати - майданутих треба давно зачищати, бо немає спокію і стабільності в державі за цих ідіотів...

    22 жовтня 2020, 12:38
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися