На виборчих дільницях Волині не вистачає скриньок і кабінок для голосування
Волинь

На виборчих дільницях Волині не вистачає скриньок і кабінок для голосування

25 жовтня 2020, 11:13
0
0
Сподобалось?
0

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині інформують про нестачу виборчих скриньок та кабінок на окремих дільницях області. 

Також у селі Пнівне Камінь-Каширського району сейф із бюлетенями зранку транспортували до дільниці з іншого приміщення.

Так, на дільниці у селі №070558 у селі Невір Камін-Каширського району міститься лише 3 скриньки для голосування – дві великих та 1 мала.

На дільниці №070719 у селі Цміни Камінь-Каширського району міститься 3 кабіни для голосування. Також є лише 2 великі та 2 малі скриньки для голосування.

У селі Піски Луцького району на дільниці №070128 (середня), не вистачає і кабінок, і скриньок. Тут міститься загалом 3 кабінки, 2 великих виборчих скриньки, а також 2 малих.

На великій дільниці №070734 у селищі Ратне Ковельського району наявні 5 великих виборчих скриньок.

На дільниці №070960  у селі Залісся Ковельського району також є недоліки. Тут присутня лише 1 переносна скринька.

Також зранку у селі Пнівне Камінь-Каширського району, де міститься дільниця №07024, бюлетені для голосування у сейфі транспортувалися до будівлі дільниці у клубі із приміщення сільради. За словами спостерігача, сейф був опечатаний.

"Згідно із частиною 6 статті 62 Виборчого кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок",  -йдеться  у повідомленні. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися