Підстава визнати вибори недійсними та 14 скарг на порушення у Ковелі. Що там коїться на місцевих виборах?*
Волинь

Підстава визнати вибори недійсними та 14 скарг на порушення у Ковелі. Що там коїться на місцевих виборах?*

28 жовтня 2020, 11:14
0
0
Сподобалось?
0

Уже зрозуміло, що цьогоріч з усіх населених пунктів Волині найскандальнішим з точки зору виявлених на місцевих виборах порушень стане Ковель. 

Спочатку грубі порушення виявили у виборчих бюлетенях до Ковельської міської ради. У списках «Батьківщини» у територіальному окрузі №3 зазначили 11 кандидатів, в той час, коли Центральна виборча комісія затвердила їх там лише 7. А одна із кандидаток, прізвище якої мало б бути в бюлетені, звідти чомусь «випала» зовсім.

Це є дуже грубим порушенням і підставою для скасування результатів виборів в усьому окрузі № 3. Така фальсифікація тягне за собою кримінальну відповідальність.

Далі - більше. Спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували, як члени двох дільничних виборчих комісій Ковеля, імовірно, вносили зміни до виборчої документації не на дільницях чи у будівлі Ковельської ТВК, а - НА ЛАВЦІ у парку.


У будівлі, де міститься Ковельська міська ТВК, члени дільничної виборчої комісії теж працювали із паперами — вони ставили відмітки на документах, що нагадують протоколи. В обох комісій, кажуть в ОПОРІ, документи прийняли.

А кандатат на посаду Ковельського міського голови Олег Уніга підготував аж 14 скарг про порушення виборчого процесу і передав їх на розгляд до Ковельської ТВК. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

«Я хочу, щоб вибори були чесними. Я проти будь-яких порушень, тому не можу визнати попередні результати виборів, оскільки було багато фальсифікацій.  Маю інформацію, що члени дільничних виборчих комісій вносили незрозумілі зміни до виборчої документації, ковельчани масово звертаються та повідомляють про факти підкупу виборців, також було підозріло багато пошкоджених бюлетенів на виборах міського голови Ковеля. На дільницях не завжди перевіряли паспорт у виборців і одні й ті самі люди по кілька разів приходили голосувати під різними прізвищами. По попередніх підрахунках, отримавши дані від більшої частини дільниць, я перемагав. Потім дільниці, які ще не передавали результати, перестали виходити на зв’язок. Ця тривала й дивна пауза вплинула на попередні неофіційні дані результатів виборів, за підсумками яких мій опонент каже, що переміг з малим відривом, - пише Олег Уніга і підсумовує:

Я зможу визнати вибори, якщо вони будуть чесні та справедливі. Я хочу, щоб переміг той кандидат, якого дійсно обрали ковельчани».



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися