Роман читає багато духовної літератури
Волинь

На українця сибіряки написали донос Путіну

1 листопада 2020, 11:49
0
1
Сподобалось?
1

Він називає себе рабом Божим Романом. Переїхав у волинську глибинку майже два роки тому. Старається жити по Євангелію та Божих канонах і хоче, щоб усі люди на землі врятували свої душі. А ще чоловік споживає те, що росте в полі, вміє пекти смаколики, п’ять років не вживає м’яса. І безвідмовний, коли хтось із односельців просить допомогти.

З бородою та підпоясаний

У Новій Волі на Старовижівщині через бороду, підпоясану сорочку та патріархальний спосіб життя місцеві прийняли Романа за старовіра.

– Але це не так, – заперечує він. – Я звичайна православна людина, – і розповідає, що привело його на Волинь.

Народився в Чернівецькій області. Коли мав 11 років, помер батько, мама працювала прибиральницею в школі. А в 15 вступив до Київського річкового училища, бо хлопцеві дуже подобалася морська форма. Після навчання вісім років ходив на суховантажних суднах у «загранку»: Болгарія, Румунія, Югославія… Та коли постав перед черговим вибором, обрав берег і зайнявся підприємницькою діяльністю. Згодом Роман вирішив поїхати в Москву. Знайомство із впливовим бізнесменом дало можливість успішно займатися там логістикою.

– А в 2012 році Господь через Євангеліє почав мене врозумляти, – каже він. – Дуже вразили слова з цієї священної книги про те, що ті, хто відкидає та не приймає Господа, матимуть суддю в останній день. І зрозумів, що це не жарти, хоч і до цього іноді навідувався в церкву, знав, що є рай та пекло, що буде колись кінець світу. У 34 роки вперше пішов на сповідь. А під час Великого посту здійснював чин покаяння щонеділі, соборувався. І сталося диво: відчув любов до всіх людей, а сам ніби літав над землею. Лише згодом зрозумів, що покаянням очистив свою душу. Тому, щоб вона не була голодною та голою, почав читати багато духовної літератури, передивився чимало роликів у Інтернеті.

Чекав кінця світу в алтайській общині

Роман вирушив у Сибір, де познайомився з членами алтайської общини, що нібито дотримувалася православних благочестивих звичаїв. Тут думав збудувати дім та чекати страшного суду, до якого, як вважає Роман, що читає Апокаліпсис Іоанна Богослова та пророцтва старців, за багатьма ознаками залишилося менше 10 років.

– Та коли відмовився відвідувати богослужіння, в яких поминають патріарха Кирила, з общини написали на мене доноси в п’ять державних інстанцій і навіть в Адміністрацію Путіна, хоч, за канонами, віруючим заборонено звертатися до мирських властей, – розповідає мій співрозмовник. – Приїхала поліція, і мене під конвоєм відправили в тюрму, де провів 22 дні.

Оскільки жив він у Росії нелегально, то чоловіка засудили і депортували в Україну. Знайома підказала, що в Новій Волі можна недорого купити хату, так і опинився на Волині.

– Тричі пробував голити бороду, але подразнюється шкіра, тому зрозумів, що воля Божа бути мені з бородою, як і належить православному, – говорить Роман. – Наша община в Україні нараховує 50 осіб, молимося ми по хатах, бо Господь чує людину всюди, ходимо в хресні ходи.

Користуючись нагодою, мій співрозмовник хоче дати читачам газети три  корисні поради:

– Примиріться з Богом, покайтеся у всіх своїх гріхах, починаючи із семирічного віку; залишайтеся в Церкві Христовій, а для цього потрібно знати Апостольські правила та Правила семи Вселенських соборів і святих отців, старайтеся жити по Євангелію; споживайте тільки натуральні продукти та уникайте електромагнітних випромінювань. Спаси вас усіх, Господи!

Наталія ЛЕГКА

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися