Волинянин 30 років прожив без паспорта
Волинь

Волинянин 30 років прожив без паспорта

31 жовтня 2020, 10:12
0
0
Сподобалось?
0

У селі Любитів Ковельського району чоловік тридцять років мешкає без жодного громадянства і тільки зараз, перед пенсією, взявся за виготовлення паспорта громадянина України, а така процедура передбачає судову справу.

Про це пише "Ковель.media".

У позові до суду заявник пише, що народився у Любитові, тут же у 1971 році закінчив середню школу. 12 серпня 1974 року отримав паспорт громадянина СРСР, виданий Ковельським райвідділом внутрішніх справ Волинської області. Разом з тим вказує, що не мав змоги змінити паспорт Радянського Союзу та своєчасно не оформив паспорт громадянина України, але причини – не називає. На даний час, у зв’язку з відсутністю документів виникає низка проблем, зокрема з оформленням та призначенням пенсії.

У серпні 2020 року він звернувся до Ковельського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області для оформлення паспорта громадянина України, однак отримав відмову та роз’яснення про необхідність звернення до суду для підтвердження належності до громадянства України та факту постійного проживання на території України станом на 24 серпня та 13 листопада 1991 року.

Любитівська сільська рада видала довідку про те, що цей чоловік проживає без реєстрації із липня 1991 року по даний час у Любитові. Ковельський міськрайонний суд задовольнив позовну заяву.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися