Люди не можуть доїхати на роботу: Луцькрада звернулася до Кабміну
Волинь

Люди не можуть доїхати на роботу: Луцькрада звернулася до Кабміну

3 листопада 2020, 20:02
0
0
Сподобалось?
0

Луцька міська рада просить Кабмін збільшити відсоток перевезення пасажирів у громадському транспорті.

Враховуючи численні скарги мешканців міста щодо неможливості доїхати вчасно до місць навчання або ж роботи і у зворотному напрямку, особливо з 7.00 до 10. 00 та з 17.00 до 20.00, Луцька міська рада звернулась із проханням до Кабінету міністрів України дозволити здійснювати перевезення пасажирів у громадському транспорті (автобус, тролейбус) 75% від загальної пасажиромісткості не залежно від рівня епідемічної небезпеки. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Мова йде про заповнення місць для сидіння та 50 відсотків пасажирів від кількості місць для стояння, передбачених заводом-виробником транспортного засобу.

Нагадаємо, зараз діють обмеження щодо перевезення пасажирів, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно до цієї постанови, пасажири можуть їхати у транспортному засобі лише на місцях для сидіння. Як зазначає начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов, міський транспорт так влаштований, що у ньому передбачені спеціальні платформи для стояння. Тож транспортний засіб може передбачати 50 — 60 пасажирів, що їдуть стоячи.

«На сьогодні ж, при обмеженнях, які діють, складається не дуже добра ситуація для пасажирів і відповідно не задовольняє перевізникі», - підсумовує Володимир Степанов.

Варто зазначити, що це вже друге звернення щодо пасажирських перевезень, спрямоване у Кабінет міністрів України. Перше — було підтримане депутатами Луцької міської ради на сесії 9 вересня. Відповідь з Кабміну ще досі не надійшла.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися