На Волині перестало битися серце ветерана лісової галузі
Волинь

На Волині перестало битися серце ветерана лісової галузі

9 листопада 2020, 14:37
0
0
Сподобалось?
0

Відійшов у Вічність ветеран лісової галузі Волині Орест Євгенович Король.

4 вересня йому виповнилося 84 роки, повідомляють у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Цього визнання Орест Євгенович домігся сумлінною довгорічною працею, адже віддав галузі майже шість десятиліть, а ще доброзичливими стосунками з колегами у великому лісівничому колективі.

Свого часу після закінчення лісівничого вишу поїхав на роботу у Біловезьку пущу, де працював науковим співробітником.

На Волинь талановитого лісівника та мисливствознавця запросив Дмитро Телішевський. Орест Король працював у «Волиньлісі» координатором мисливського господарства області з 1968 по 2007 роки, але й після виходу на пенсію постійно відвідував колег-лісівників.

Орест Євгенович був навдивовижу м’яким у слові, цінував людське спілкування, дорожив своїми колегами. При цьому володів надзвичайними знаннями з мисливської справи.

На роки його роботи припало і відновлення популяції основних видів тварин. Мав повагу серед єгерів і мисливців, адже саме він, один із небагатьох, мав величезний і науковий, і практичний, і життєвий досвід єгерської праці, а ще був неабияким мисливцем. Незмінно під час щорічних єгерських змагань був у суддівській команді, разом із керівництвом лісової галузі влаштовував виставки своїх трофеїв. Роги оленів, здобутих старійшиною єгерів Орестом Королем на острові Бірюче в Азовському морі, дивували усіх своїми розмірами й бездоганною формою.

Орест Король народився на Івано-Франківщині, закінчив Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю «Лісове господарство» – і з того часу назавжди поєднав своє життя з лісом.

Трудова біографія розпочалася із праці у Брестській області помічником лісничого лісозаповідного лісового господарства «Біловезька пуща», згодом працював інженером лісового господарства у тому ж лісогосподарському управлінні. А в лютому 1968 року прийшов у галузь лісового господарства Волині, де й трудився до виходу на заслужений відпочинок.

У трудовій книзі є записи про посаду старшого інженера охорони лісового господарства, інженера, старшого інженера відділу, головного спеціаліста мисливствознавства, старшого мисливствознавця лісомисливської інспекції облуправління, провідного мисливствознавця, інженера першої категорії відділу мисливського господарства держоб’єднання «Волиньліс». За самовідданість і сумлінність у виконанні завдань Орест Євгенович був неодноразово відзначений нагородами різних рівнів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися