У Луцьку з’являться нові артезіанські свердловини
Волинь

У Луцьку з’являться нові артезіанські свердловини

11 листопада 2020, 17:58
0
0
Сподобалось?
0

КП «Луцькводоканал», за підтримки Луцької міської ради, приступив до буріння двох нових артезіанських свердловин. Подібні роботи у нашому місті велися лише у 80-х роках.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Із урахуванням кліматичних змін у світі та виникненням проблем із прісною водою в багатьох містах України підприємство «Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою здійснили аудит наявних водних ресурсів та оцінку потреб і можливостей водного забезпечення у Луцькій ОТГ.

Разом із фахівцями підприємства «Рівнегеологорозвідка» проведено аудит усіх артезіанських свердловин «Луцькводоканалу» і розпочато буріння двох нових артезіанських свердловин великої продуктивності в межах 120 м³ на годину. Глибина буріння сягає 80 та 100 метрів. Діаметр отвору свердловин – 0,5 м.

Створення нових артезіанських свердловин – один із ключових стратегічних напрямків розвитку Луцька в питанні забезпечення водними ресурсами, що дозволить планувати водні витрати на 10-15 років.

Цікаво, що останні артезіанські свердловини бурилися у Луцьку ще за часів радянського союзу. Такі роботи у нашому місті відбуваються вперше за увесь період незалежності України.

Також готуються експертні звіти на буріння ще трьох артезіанських свердловин великої продуктивності і вже навесні підприємство приступить до виконання запланованих робіт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися