Померлому від інсульту волинянину «приписали» коронавірус
Волинь

Померлому від інсульту волинянину «приписали» коронавірус

18 листопада 2020, 10:17
0
0
Сподобалось?
0

Ховали без відспівування та у мішку − волинянину, який помер від інсульту приписали COVID-19. Сім’я померлого шокована ситуацією, адже через такий діагноз не мала змоги достойно похоронити рідну людину. Між тим, чоловіку навіть не проводили тесту ПЛР. У виписках лікарні ніде не йдеться про «ковід» − це, власне, підтвердили у лікарні.

Як йдеться у сюжеті телеканалу Аверс, Олеся Бондар два тижні тому поховала свого чоловіка Віктора, житель села Гірка Полонка, що у Луцькому районі, мав 63 роки від роду.

3 листопада в неділю Віктора Бондара розбив інсульт. Чоловіка відвезли до Луцької районної лікарні, і через 2 дні констатували смерть.

Дружина покійного переконує, тесту ПЛР її чоловіку не робили, та і часу на це не було, бо результат треба чекати від 1 до 2-х тижнів. Проте чоловіку таки констатували COVID-19.

- Лікарка, я не знаю як її звати, молода дуже, каже: прийшов аналіз позитивний у нього «ковід». Його зараз заберуть в чорному мішку. ПЛР-тест йому ніхто не робив, - розповідає згорьована дружина померлого.

Родичі одразу почали підготовку до похорону. З Луцької районної лікарні чоловіка доставили у морг до другої лікарні. Рідні мали надію віддати шану покійному і провести достойно в останню путь. Але після того, як їм оголосили діагноз COVID-19, похоронний обряд скоротився. Домовину закопували чоловіки у спецкостюмах, ці костюми потім, немов у смітник, вкинули до ями. До труни не допустили ані родичів, ані священника. Окрім того, що не дозволили здійснити обряд поховання, сама процедура обійшлася родичам чималі кошти. За те, що привезли покійника з діагнозом «ковід», дружина віддала 3,5 тисячі гривень.

Вже після того як оговталися від горя, родичі почали з’ясовувати, яким чином у померлого констатували «ковід», адже у жодній виписці про це не йшлося. Не підтвердився діагноз ані в дружини, ані в дочок. В лікарні журналістам теж не показали жодного документу з діагнозом коронавірус.

Директор підприємства Луцька центральна районна лікарня Сергій Коновал, гортаючи історію хвороби, шукає заключення про те, що у пацієнта був коронавірус, але схоже знаходить інформацію лише про інсульт і говорить версію згідно якої будь-який хворий, що потрапив у лікарню може бути похований по «ковідному» протоколу.

Детальніше про історію хвороби померлого Віктора Бондара розповідає його лікар.

- Коли поступає пацієнт по швидкій з підозрою на інсульт береться на приймальному відділені кров на імуноглобуліни групи М до коронавірусу. Це було взято. Пацієнта оглянула черговий невропатолог, назначила лікування. Аналізи прийшли десь зранку наступного дня, але пацієнт помер. Коли прийшли імуноглобуліни М позитивні – це 3,65 ми передзвонили у судмедекспертизу і запитали, що нам робити з таким пацієнтом. Вони сказали, що треба в мішок, тому що підозра на коронавірус, це не підтверджений випадок, - каже лікарка.

Між тим тест на імуноглобуліни не може дати точного визначення, що пацієнт припустимо хворий на коронавірус.

- Гарантії чи він був хворий чи ні, я не можу дати, але я діяла так, як мені уже потім сказали посмертно, - каже медик.

Детальніше у сюжеті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися