«Собі, дружині та дітям»: як в ОТГ біля Луцька депутати на таємній сесії ділили землю
Волинь

«Собі, дружині та дітям»: як в ОТГ біля Луцька депутати на таємній сесії ділили землю

18 листопада 2020, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

У Княгининку люди  18 листопада штурмують сільраду, аби написати заяву на землю. Такий аншлаг виник після того, як жителі дізналися про таємну сесію і дерибан земельних ділянок. Так, вночі в п’ятницю 13 листопада потайки від громади у Княгининівській сільській раді зібрали сесію. На засіданні депутати роздавали землі, ось тільки не звичайним мешканцям громади, а самим собі, своїм дітям, дружинам та іншим родичам.

Доходило до того, що на одне й те ж прізвище депутата припадало з десяток рішень, – йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс", пише Конкурент.

Віта Ковальчук, секретарка Княгининівської сільської ради запевнила, що перелік питань розміщувався на сайті сільської ради, однак у зв'язку із технічними збоями, питання і проєкти рішень там не з'явилися вчасно. Також вона наголосила: сесія не тривала вночі, але була зібрана о 18:00 годині через те, що всі депутати перебували на основних місцях роботи. 

У Княгининівській сільські раді пояснили, що передусім виділяють землю воїнам АТО, багатодітним сім'ям, активним членам громади – йдеться про підприємця Володимира Сидуна, який вирощує малину. Йому, зокрема, виділили два гектари у селі Зміїнець, що під самим Луцьком.

А от "звичайним" жителям Княгининівської ОТГ у видачі землі відмовляють роками. Не пропонують земельні ділянки й багатодітним сім'ям, про які згадували в сільраді. Про це пишуть обурені люди у фейсбук-спільноті громади: 

"В свій час теж зверталася, щоб виділили земельну ділянку, то сказали, що нема землі". 

"Ми багатодітна сім'я, і чомусь нам навіть не запропонували, а розпинаються". 

"А моєму сину відказали у земельній ділянці, яку я і моя сім'я добивається уже багато років. Так хотіла попасти на сесію, але все зробили тихо".

До слова, після того, як жителі дізналися про дерибан земельних ділянок, сьогодні, 18 листопада, вони прийшли до сільської ради, аби написати заяву на землю. Про це у Фейсбуку пише журналістка Поліна Січевська.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися