На Волині лікарням придбали сучасні томографи
Волинь

На Волині лікарням придбали сучасні томографи

24 листопада 2020, 11:46
0
0
Сподобалось?
0

Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства отримало сучасний комп’ютерний томограф, який дозволить забезпечити надання якісних медичних послуг пацієнтам закладу.

Як розповіла в коментарі ІА Волинські новини директорка закладу Ірина Горавська, комп’ютерний томограф Philips буде встановлений у приміщенні дитячої лікарні, яке раніше орендувала приватна лабораторія. Він обслуговуватиме пацієнтів і дитячої лікарні, і перинатального центру.

Обстеження для пацієнтів медичного об’єднання захисту материнства і дитинства буде абсолютно безкоштовним. Також усі охочі зможуть продіагностуватися за допомогою томографа платно.

Аби належно встановити обладнання, яке, до слова, важить близько трьох тонн, у приміщенні ще мають провести відповідний капітальний ремонт, проєктно-кошторисна документація на який уже розробляється.

Загалом за ковідні кошти, виділені з обласного бюджету, придбали три комп’ютерних томографи, орієнтовною вартість близько 8,5 мільйона гривень кожен. Окрім дитячої лікарні, обладнання отримають інфекційна лікарня та тимчасовий госпіталь, облаштований у корпусі пологового будинку.

Усі томографи монтуватиме та обслуговуватиме одна юридична особа. Перед запуском техніки в експлуатацію томографи протестують, а медичний персонал навчать працювати з нею.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися