Волинянин, у якого обгоріло 75 відсотків тіла, переніс 30 операцій і вперше став татом
Волинь

Волинянин, у якого обгоріло 75 відсотків тіла, переніс 30 операцій і вперше став татом

28 листопада 2020, 17:00
0
2
Сподобалось?
2

Рік тому «Вісник» писав про неймовірну історію молодого горохівчанина Мар’яна Кунчика. У червні 2014-го хлопець заступився за незнайому дівчину. За це горе-залицяльник підстеріг його на вулиці, облив бензином і підпалив. Мар’ян спалахнув, як факел! Проте дивом вижив. За чотири роки переніс тридцять операцій! Та за всі ці страждання доля подарувала йому неймовірну дівчину Мар’яну, з якою він одружився. Пара вже тішиться синочком Емілем. А завдяки турецьким лікарям змінилося й тіло чоловіка.

Читайте: Одружився волинянин, у якого обгоріло 75 відсотків тіла

20 днів був між  небом і землею

Сьогодні дім Кунчиків наповнений щастям – молоді батьки оточили свого синочка любов’ю. Той у свої сім з половиною місяців пробує спинатися на ніжки, щось лепече, ніжно торкається пальчиками волосся мами і обличчя татка. Тішаться онучком батьки Мар’яна Леся і Василь. Мама вдячна Богові та добрим людям, які у важку хвилину підтримали. І, звісно, лікарям. Бо без них цього щастя у домі не було б.  

– Після трагедії Мар’ян майже три дні був у реанімації в Горохові, потім його перевезли в Луцьк. Лікарі казали: якщо йому хтось і допоможе, то тільки Господь. Було 75 відсотків зовнішніх опіків і 16 внутрішніх, – досі тремтить голос і на очі навертаються сльози при тих спогадах у мами Лесі.  

На обличчі та тілі Мар’яна залишилися страшні рубці, ліва рука стала майже нерухомою. Можна тільки уявити, як йому на перших порах було важко  виходити на вулицю. Крім фізичного болю, страждань завдавали й душевні муки, що він так змінився. Не хотів, аби його люди жаліли. У цей час, окрім батьків, хлопця дуже підтримали друзі. За терпіння і мужність доля подарувала йому зустріч з неймовірною дівчиною на ім’я Мар’яна. Вона така красива, юна, витончена, що хлопець навіть і мріяти не міг, що зверне на нього увагу, а тим більше – полюбить.

В Україні лікарі відмовили – допомогли у Стамбулі

Молода жінка не приховує, що підтримала чоловіка у його бажанні взяти участь у програмі «Я соромлюся свого тіла».

– Пластичні операції дуже дорогі, а Мар’яну вони просто необхідні. Не для того, щоб стати красивим, бо це не головне. Тим більше, що я давно перестала помічати його шрами. Операція потрібна, аби він міг закривати верхню і нижню губу, рухати шиєю. Це треба для здоров’я, – запевнила Мар’яна.

Подружжя вірило, що в Україні знайдеться лікар, який допоможе. Як дізналися після останнього випуску програми, у нашій державі такого немає – надто вже складний випадок. Допомогти горохівчанину погодилися аж у Стамбулі. Турецький професор Тончуг Ішкен був вражений історією Мар’яна, а ще – надзвичайним професіоналізмом українських колег, які буквально витягнули молодого чоловіка з лап смерті і дали шанс на життя. Мар’ян дуже переживав, щоб усе завершилося успішно. В далеку країну він поїхав з лікаркою телевізійного проєкту Катериною Безвершенко. Кожну вільну хвилину телефонував у Горохів коханій. Вдома усі молилися за його здоров’я. А коли Мар’ян повернувся, то не стримували сліз радості.

Під час десятигодинної операції турецькі лікарі зробили маленьке диво. Вони використали передові технології із застосуванням стовбурових клітин. Тепер ліва рука чоловіка може згинатися, шия легше повертається, та й обличчя змінилося.

Родина Кунчиків не перестає щиро дякувати Богові і всім хорошим людям, які усі ці роки допомагали їм у важкі миті. І на знак цієї подяки ще два роки тому збудували на в’їзді до Горохова невеличку капличку.

Наталка СЛЮСАР

ПЕРЕДРУК ЗАБОРОНЕНО!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися