Схильність до суїциду, – луцька лікарка про «побічки» від коронавірусу
Волинь

Схильність до суїциду, – луцька лікарка про «побічки» від коронавірусу

28 листопада 2020, 14:59
0
0
Сподобалось?
0

Медична директорка інфекційного відділення для коронавірусних хворих Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Скальська розповіла про видимі та приховані загрози коронавірусу.

Про це йдеться в інтерв’ю, записаному журналістом Андрієм Гнатюком.

«Через коронавірус зараз наростає рівень смертності, тому що вірус змінив «своє лице», – каже лікарка, – зараз на перше місце вийшли не так легеневі прояви, скільки поліорганні».

Скальська нагадала, що коронавірус – це не респіраторна хвороба, а системне ураження всіх органів, ендотелію, судин. А також і головного мозку, і нирок, і печінки.

«Ми дуже багато маємо тромбоемболії легеневих артерій. Дуже багато маємо зараз інсультів у пацієнтів з ковідом. Багато маємо порушень психічного плану: люди мають галюцинації – слухові, зорові. Дехто розповідає про незрозумілі запахи. Дехто каже: у вас у відділенні вибух стався. Хоч ніякого вибуху не було, і ніхто його не чув, крім того пацієнта».

Наталія Скальська каже, що про це можна розказувати дуже багато, і лікарі стикаються з цим щодня, і це, насправді, страшно. Також додає, що у пацієнтів зростає схильність до суїцидів. А пацієнтів, які знаходяться у занадто збудженому стані, доводиться прив’язувати.

Детальніше про перебіг хвороби – у відео.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися